Kategoridiskussion:Fanejede fodboldklubber

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Hvor finder man kilder på at det netop er fans der ejer de pågældende fodboldklubber? Mange artikler på andre Wiki-sprog siger INTET om det. --Pixi Uno (diskussion) 16. jun 2012, 16:50 (CEST)

Se gerne her, eller lav lidt yderligere research hvis du er mere mistroisk: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_fan-owned_sports_teams
Den siger intet om at klubben er ejet af fans. - jo at der måske kan være én eller to fans af den pågældende klub i ejerkredsen, men intet om hvordan eller hvor meget den er eget. Der er forskel på klub og forretning. --Pixi Uno (diskussion) 16. jun 2012, 16:59 (CEST)
Feks. er Real Madrid og FC Barcelona ejet af en forening, og Swansea er ikke ejet af fans, men har en ejer der sidder meget marioteten af ejerskabet. --Pixi Uno (diskussion) 16. jun 2012, 17:04 (CEST)
I Sverige er klubberne rene foreninger, med en AB-overbygning der driver elitedelen. --Pixi Uno (diskussion) 16. jun 2012, 17:09 (CEST)
Og her: http://en.wikipedia.org/wiki/Category:Fan-owned_English_football_clubs
Dem jeg har tilføjet er såmænd alment kendt, hvis man interesserer sig lidt for det.
Kriteriet er netop at majoriteten af ejerne er fans. Og nej, ikke alle steder er der forskel på klub og forretning. I DK ja, men ikke i Sverige og Tyrkiet for eksempel, hvor det via lov er fanejet via kollektivt ejerskab, som en slags forening - også eliteholdene i den bedste række. Samt kan FC Barcelona og Real Madrid nævnes som kendte eksempler, af store klubber. Forening betragtes også som fanejerskab i denne sammenhæng - ligesom det er filfældet med langt størstedelen af brasilianske klubber, der er ejet af forskellige 'socios'. Tyske klubber betragtes på samme måde internationalt som fanejede.
Dette står i artiklen - lyder ikke til du overhovedet har gjort dig den belejlighed at læse det: via either a collective organisation or where the assumption of majority ownership by a small group is prohibited by the club's constitution or governing documents. Det svarer netop på din lidt sære bemærkning nedenunder dette.
Men det er åbenbart ikke godt nok til dig på dansk wiki - som sædvanligt, afviser du i øst og vest.
--Sine Cera, Infobesity (diskussion) 16. jun 2012, 17:13 (CEST)
Punkt 1 - du kan med fordel læse følgende -> Wikipedia:Wikikette
2: "fanejet via kollektivt ejerskab, som en slags forening." I almen overbevisning er fans nogle der er medlem af en fanklub, står i farverne og synger etc. Det kan man ikke betegne almindelige foreningsmedlemmer som. I tilfældet Syrianska er det en tilsnigelse at kalde de involverede indvandreorganisationer for fans. - der er politisk-orienterede-syriske-foreninger nok mere korrekt. --Pixi Uno (diskussion) 16. jun 2012, 17:36 (CEST)