Kategoridiskussion:Løsgængere i Folketinget

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Folketinget Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Folketinget, et forsøg på at koordinere oprettelsen af folketingsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Kategori Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Kategori på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Jeg vil forslå at denne kategori slettes eller omdøbes til "Folketingsmedlemmer der har været løsgængere". Det nuværende navn er for uklart. Kinamand 1. nov 2008, 00:34 (CET)

Det er jeg meget uenig med dig i. "Uden for partierne", fork. UFP, er Folketingets betegnelse for løsgængeri. Derfor giver det god mening, at den hedder det samme her.--Brandsen 2. nov 2008, 22:32 (CET)
Så er vi lidt henne i diskussionen af hvad der er det mest benyttede. Jeg kunne godt mistænke, at "folk på gaden" og journalister ville sige, at "Så, nu er N.N. blevet løsgænger" og ikke "Så nu er N.N. blevet folketingsmedlem uden for partierne." --MGA73 2. nov 2008, 22:37 (CET)
At noget er meget anvendt behøver jo ikke gøre det korrekt. Bare tag diskussionen om Holland kontra Nederlandene. Desuden ville kategorien jo så skulle hedde "Folketingsmedlemmer der er eller har været løsængere". Det er ikke særlig mundret. "Løsgængere i Folketinget" lyder langt bedre, men det er ligesom ikke i overensstemmelse med de andre kategorier...--Brandsen 2. nov 2008, 22:41 (CET)
Holland er jo netop et eksempel på at vi bruger det mest anvendte i stedet for det mest korrekte :-) --MGA73 2. nov 2008, 22:51 (CET)
Ja, og ikke et eksempel til efterføgelse, hvis du spørger mig.--Brandsen 2. nov 2008, 22:59 (CET)
Jeg laver det gerne om til Nederlandene. Men i øvrigt hvis man skal navngive korrekt efter dit forlag, skal det så ikke være "Folketingsmedlemmer der er eller har været uden for partierne"? Det er vel heller ikke mundret. --MGA73 2. nov 2008, 23:10 (CET)
Næh, for de andre kategorier rummer også tidligere kristendemokrater, radikale osv. Så det nuværende navn er helt korrekt.--Brandsen 2. nov 2008, 23:17 (CET)

Starter lige til venstre igen. Ved ikke helt hvad du mener med "de andre kategorier". Men indledningen i kategorien er da "I denne kategori sættes folketingsmedlemmer, der i en kortere eller længere periode er/har været løsgængere.". Dvs. kategorien skal indeholde folketingsmedlemmer der enten er eller har været uden for et parti (løsgængere). Så hvis de ikke har været helt uden parti i mindst 1 sekund, så skal de ikke stå i kategorien. --MGA73 2. nov 2008, 23:28 (CET)

Det har du ret i. Og dermed giver du jo også mig ret i, at kategoriens navn er dækkende.--Brandsen 2. nov 2008, 23:30 (CET)
Det er vist sent, for jeg kan ikke helt følge dig.
  • Jeg har skrevet, at vi plejer at navngive efter det mest anvendte uanset at vi nok begge gerne så det anderledes. Og det mest anvendte er noget med løsgængere.
  • Du skrev, at "Desuden ville kategorien jo så skulle hedde "Folketingsmedlemmer der er eller har været løsængere"". Hvis der skal stå der er eller har været hvis man taler om "løsgængere", så bør det jo også gælde når man taler om "uden for partierne" - for titlen antyder jo, at det kun er nuværende MF'ere uden for partierne. --MGA73 2. nov 2008, 23:45 (CET)
Du har ret. Godnat :-D --Brandsen 2. nov 2008, 23:57 (CET)

Der er helt klart brug for to kategorier: Løsgængere i Folketinget og Tidligere løsgængere i Folketinget ligesom vi har Kategori:Folketingsmedlemmer fra Kristendemokraterne og Kategori:Tidligere folketingsmedlemmer fra Kristendemokraterne. Det er jo fx faktuelt forkert at Nasar Khadar er folketingsmedlem uden for partierne. Kinamand 3. nov 2008, 09:34 (CET)

Jeg har nu flyttet kategorien til "Løsgængere i Folketinget", da betegnelsen løsgængere bør bruges. Hvis der skal oprettes en kategori for "Tidligere løsgængere i Folketinget" er det ok med mig (bare husk at rette den indledende tekst til kategorien). --MGA73 6. nov 2008, 21:05 (CET)
Hvis der skal oprettes kategorier til alle grupper af tidligere parlamentsmedlemmer, vil det kræve at nogen sørger for vedligeholdelse - god arbejdslyst! --Palnatoke 6. nov 2008, 21:13 (CET)