Skabelon:Afsnit af Lost (sæson 4)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Serie # Sæson # Titel Instruktør Forfatter(e) Hovedperson(er) Original sendedato
70 1 "The Beginning of the End" Jack Bender Damon Lindelof & Carlton Cuse Hurley 31. januar 2008
Jack får kontakt til fragtskibet Kahana der ligger tæt ved kysten, og den første af de fremmede ankommer til øen. Desmond vender tilbage til stranden, fortæller om Charlies død og advarer dem mod Naomis folk. For ikke at kompromittere sikkerheden undlader de at advare Jack via radioen, og i stedet går de med fakler og våben gennem junglen. De overlevende genforenes foran Oceanic Flight 815s cockpit, hvor flokken splittet i to fraktioner: Dem der følger med Jack og stoler på de fremmede, og dem der følger med Locke til barakkerne. I flashforwards bliver Hurley frivilligt indlagt på sindssygehospitalet.
71 2 "Confirmed Dead" Stephen Williams Drew Goddard & Brian K. Vaughan Frank, Miles, Charlotte, Daniel & Naomi 7. februar 2008
De overlevende bliver suspekte overfor de fire nye på øen. Charlotte ender hos Lockes flok, mens Jack, Kate, Juliet og Sayid har Daniel, Frank og Miles med sig. Miles beskylder Kate for at have myrdet Naomi, og afslører senere at de er kommet for at fange Ben. Jacks gruppe undersøger den næsten intakte helikopter, mens Lockes gruppe diskuterer Bens henrettelse. I flashbacks ses udsnit af Miles', Faradays, Charlottes, Franks og Naomis arbejde og rekruttering til fragtskibet under den mystiske Matthew Abbadon.
72 3 "The Economist" Jack Bender Edward Kitsis & Adam Horowitz Sayid 14. februar 2008
Sayid, Kate og Miles tager til barakkerne for at forhandle sig til Charlottes frigørelse. Locke opsætter i samarbejde med Hurley, Sawyer og Danielle et baghold. Sayid vender bagholdet og situationen, og har Charlotte med sig da han kommer til helikopteren. Sayid, Desmond, Frank og Naomi flyver tilbage mod Kahana. I flashforwards assassinerer Sayid en modspiller i Seychellerne, og senere en tysk kvinde, for Ben.
73 4 "Eggtown" Stephen Williams Elizabeth Sarnoff & Greggory Nations Kate 21. februar 2008
Kate og Miles indgår en aftale om, at hun får svar på hvad omverden ved om hendes kriminelle fortid, i bytte for at han får ét minut med Ben. Ben og Miles aftaler at Miles får $3.200.000 for at lyve om Bens tilstedeværelse, og Kate får bekræftet at medierne ved hun er kriminel. Locke og Sawyer opsnuser imidlertid hendes foretagende og bandlyser hende fra barakkerne. De overlevende ved stranden erfarer at helikopteren aldrig er nået frem til fragtskibet. I flashforwards ses Kates retssag og opfostring af Aaron.
74 5 "The Constant" Jack Bender Carlton Cuse & Damon Lindelof Desmond 28. februar 2008
Desmonds bevidsthed veksler mellem 2004 og 1996, og han lærer fra Faraday at han må finde en "konstant" i begge tider, for at få det til at stoppe. Desmond bruger Penny som sin konstant, og de kommer i telefonisk kontakt efter tre år, på netop juleaften. Faraday har i sine notesbog erkendt at Desmond er hans konstant.
75 6 "The Other Woman" Eric Laneuville Drew Goddard & Christina M. Kim Juliet 6. marts 2008
Juliet og Jack forsøger at indhente Faraday og Charlotte der er på vej til The Tempest. Ved Tempest tager Juliet Faraday på skudhold indtil hun indser de blot vil sikre stationen mod at blive brugt som våben af Ben. I flashbacks ses hvordan Goodwin og Juliets romantisk forhold til hinanden gjorde Ben så jaloux, at han bevidst sendte Goodwin på en mission, han vidste ville få ham dræbt.
76 7 "Ji Yeon" Stephen Semel Edward Kitsis & Adam Horowitz Sun & Jin 13. marts 2008
Sun betvivler Daniels intentioner og forlader stranden for at komme til Lockes lejr. Juliet, der ønsker Sun væk fra øen så hun ikke dør før sit tredje trimester, føler sig nødsaget til at fortælle Jin om Suns tidligere affære, for at holde dem ved stranden. Jin tilgiver Sun, fordi han ved hvilken mand han var før de kom til øen. I flashbacks ses Jin forsøge at komme til et hospital, under diverse komplikationer. I flashforwards ses Sun føde sin datter, Ji Yeon. Hvorefter hun sammen med Hurley besøger Jins gravsted.
77 8 "Meet Kevin Johnson" Stephen Williams Elizabeth Sarnoff & Brian K. Vaughan Michael 17. april 2008
Kahana konfronterer Sayid Michael, der fortæller sin historie fra da han kom hjem og til han endte tæt på øen igen. Efter at have fortalt at han arbejder for Ben, afslører Sayid Michaels sande identitet for skibets kaptajn. På øen sender Ben Danielle, Alex og Karl afsted mod Templet, men i et baghold asassineres Danielle og Karl. I flashbacks ses Michaels forsøg på at tage eget liv op til flere gange, og hans senere møde med Tom, der overtaler ham til at tage sit job på fragtskibet.
78 9 "The Shape of Things to Come" Jack Bender Brian K. Vaughan & Drew Goddard Ben 24. april 2008
Faraday fortæller at hans folk ikke er på øen for at redde de overlevende, umiddelbart efter liget af Kahanas doktor er skyllet op på stranden. Sawyer, Claire og Miles drager mod stranden, mens Hurley bliver og hjælper Locke og Ben med at finde Jacobs hytte. Alle har de forladt barakkerne efter angreb fra militære enheder, hvor Alex blev myrdet. I flashforwards ses hvordan Sayid bliver lejemorder for Ben, og Bens konfrontation af Charles Widmore.
79 10 "Something Nice Back Home" Stephen Williams Edward Kitsis & Adam Horowitz Jack 1. maj 2008
Jack rammes af en blindtarmsbetændelse og Juliet iværksætter hvad der bliver en succesfuld operation. Sawyer, Miles, Claire og Aaron fortsætter gennem junglen, og med hjælp fra Frank Lapidus undslipper de Kahanas kaptajn Keamy. Dagen efter er Claire forsvundet, og Sawyer finder Aaron efterladt ved et træ. I flashforwards ses Jack og Kate bo sammen og opfostre Aaron. Jack frier til Kate, og får senere at vide af Hurley, at han ikke skal opfostre drengen. Desuden begynder han at se sin far i hallucinationer, han indleder sit misbrug af medicin og alkohol og i sin rus tvinger han oplysninger ud af Kate.
80 11 "Cabin Fever" Paul Edwards Elizabeth Sarnoff & Kyle Pennington Locke 8. maj 2008
Locke ser i en vision Horace Goodspeed bygge Jacobs kabine, og ledes til den selvsamme grav Ben tidligere havde udset som Lockes dødssted. I kabinen afslører Christian Shephard - Jack og Claires far - sig selv som Jacobs talsmand. Han fortæller at Locke må flytte øen, for at redde den. På Kahana myrdes doktoren for at afpresse Frank Lapidus til at flyve Keamy og hans tropper tilbage til øen, og kaptajnen myrdes i magtkampen mellem de to. Sayid sejler tilbage til øen i en zodiac, og på øen kaster Lapidus ved ankomst en satellittelefon ned til de overlevende, så de kan se hvor helikopteren befinder sig. I flashbacks ses essentielle dele af Lockes, der fører ham til øen.
81 12 "There's No Place Like Home: Part 1" Stephen Williams Damon Lindelof & Carlton Cuse Oceanic 6 15. maj 2008
Jack og Sawyer forenes for at finde helikopteren, og ved ankomst mødes de igen med Frank Lapidus, der informerer dem om Martin Keamys tilstedeværelse og intention. Ben, Locke og Hurley nærmer sig Dharma-stationen The Orchid, hvorfra de vil flytte øen. Ben lader sig selv tilfangetage, efter at have fortalt Locke hvordan han finder den rigtige Orchid. Sayid hjælper Kate med at indhendte Jack og Sawyer, og overlader redningsarbejdet vha. zodiacen til Faraday. Faraday bringer de første seks overlevende ud til Kahana, der viser sig at være lastet med adskillige kilogram C4-springstof. I flashforwards kommer Oceanic 6 hjem, hvor de besvarer enkelte spørgsmål for pressen.
82+83 13+14 "There's No Place Like Home: Part 2 & 3" Jack Bender Damon Lindelof & Carlton Cuse Oceanic 6 29. maj 2008
Locke og Ben flytter med succes øen, mens Oceanic 6 sammen med Desmond og Frank reddes af Pennys båd. Fragtskibet Kahana eksploderer, med blandt andre Jin ombord. I flashforwards følges op på Oceanic 6s tilbagevenden, hvor Jack erfarer Locke er død og at han har fået til opgave at bringe alle de hjemvendte tilbage til øen.