Kulstof-nanorør: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
+link
No edit summary
Linje 5: Linje 5:
Rørene fremstilles i mange størrelser, helt ned til 0,4 [[nanometer]] i diameter. Det er også muligt at producere nanorør inden i nanorør.
Rørene fremstilles i mange størrelser, helt ned til 0,4 [[nanometer]] i diameter. Det er også muligt at producere nanorør inden i nanorør.


En elektronisk komponent kendt som en [[diode]] kan laves ved sammenføjning af to kulstofnanorør med forskellige elektriske egenskaber.
Et elektronisk komponent kendt som en [[diode]] kan laves ved sammenføjning af to kulstofnanorør med forskellige elektriske egenskaber.


==Se også==
==Se også==

Versionen fra 4. feb. 2007, 18:02

Animation af et eksempel på et kulstofnanorørs atomstruktur. Knuderne illustrerer kulstofatomer og stregerne mellem dem illustrerer kovalente atombindinger.
Fil:Louie nanotube.jpg
En elektronisk komponent kendt som en diode kan laves ved sammenføjning af to kulstofnanorør med forskellige elektriske egenskaber.

Kulstof-nanorør (kulstofnanorør, carbonnanorør) er cylindriske strukturer, baseret på fullerenernes opbygning (herunder Buckyballs). Nanorørene er bemærkelsesværdigt stærke og kan lede elektrisk strøm, enten som ledere eller som halvledere. De blev opdaget i 1991 af Sumio Iijima.

Rørene fremstilles i mange størrelser, helt ned til 0,4 nanometer i diameter. Det er også muligt at producere nanorør inden i nanorør.

Et elektronisk komponent kendt som en diode kan laves ved sammenføjning af to kulstofnanorør med forskellige elektriske egenskaber.

Se også

Eksterne henvisninger