Moirer: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
Moirer
 
No edit summary
Linje 1: Linje 1:
Moirer er betegnelsen for de 3 skæbnegudinder ''Kursiv tekst''Klotho, Lachesis og Atropos''Kursiv tekst'', som spinder, udmåler og klipper i menneskenes livstråd. Den fremadskridende antropomorfisme (dvs. guderne får tillagt flere og flere menneskelige egenskaber) førte til, at selv Zeus måtte bøje sig for ''Kursiv tekst''Moira''Kursiv tekst'', den magt, der ytrer sig i menneskets skæbne.
Moirer er betegnelsen for de 3 skæbnegudinder ''Klotho, Lachesis og Atropos'', som spinder, udmåler og klipper i menneskenes livstråd. Den fremadskridende antropomorfisme (dvs. guderne får tillagt flere og flere menneskelige egenskaber) førte til, at selv Zeus måtte bøje sig for ''Moria'', den magt, der ytrer sig i menneskets skæbne.

Versionen fra 11. jun. 2007, 14:18

Moirer er betegnelsen for de 3 skæbnegudinder Klotho, Lachesis og Atropos, som spinder, udmåler og klipper i menneskenes livstråd. Den fremadskridende antropomorfisme (dvs. guderne får tillagt flere og flere menneskelige egenskaber) førte til, at selv Zeus måtte bøje sig for Moria, den magt, der ytrer sig i menneskets skæbne.