Else Kornerup (forfatter): Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
Else Kornerup, forfattter (anden Else Kornerup, skuespiller) se Edouard Vargas Bedemar
(Ingen forskel)

Versionen fra 1. jun. 2008, 17:16

Else Kornerup,forfatter

Forfatteren Else Kornerup blev født 1897 i Laurbjerg og gift 1922 med overarkivar, dr. theol. ordenshistoriegraf Bjørn Kornerup.

Else Kornerup skrev i alt 5 bøger om Edouard Vargas Bedemar, em mand og eventyrer med en særlig karismatisk udstråling, født i Magdeburg og oprindelig døbt Carl Friederich August Grosse, for senere at præsentere og identificere sig som Malteseridder og Marquis under navnet Edouard Vargas de Bedemar ,

Som mineralog gjorde Vargas karriere i Danmark, men havde tillige stor dametække, og i sine bøger har Else Kornerup formået både, at dække Vargas ophold i Kongeriget Danmark, et venskab til Chr.VIII, men tillige beskrevet forhold vedr. Frederik VI og Fru Dannemand og derved afdække hemmeligholdelsen af Fru Dannemands fødsel af en ”uægte” søn.

Med sin ægteviede beboede Else Kornerup æres/gæste boligen i Bakkehuset, Rahbechs Alle, Frederiksberg,og efter Bjørn Kornerups død i 1973 boede hun i en mindre lejlighed, også i Bakkehuset.

Else Kornerup døde d.13.okt.1973. i Gentofte.

Kilde: GOOGLE, ”Bakkehuset i Rabeks Alle og Bjørn Kornerup- Gæsteboliger. Svend Erik Georg Larsen: "Slægtsforskning og Guldalderens Dæknavne”