Althorn: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
Ny side: Althornet er et '''messingblæser'''instrument, stemt i Eb. Det udgør sammen med '''barytonhorn''' dybe udgaver af trompeten, men er nærmest udformet som en '''tuba''', ellers ville det v...
 
No edit summary
Linje 1: Linje 1:
Althornet er et '''messingblæser'''instrument, stemt i Eb. Det udgør sammen med '''barytonhorn''' dybe udgaver af trompeten, men er nærmest udformet som en '''tuba''', ellers ville det være for tungt at holde. Althornet findes både i en opret og en bøjet (pølseformet) udgave. Sidstnævnte er karakteristisk for folkemusik i '''Sydtyskland''' og '''tyrol'''.
'''Althornet''' er et [[messingblæser]]instrument, stemt i Eb. Det udgør sammen med [[barytonhorn]] dybe udgaver af trompeten, men er nærmest udformet som en [[tuba]], ellers ville det være for tungt at holde. Althornet findes både i en opret og en bøjet (pølseformet) udgave. Sidstnævnte er karakteristisk for folkemusik i [[Sydtyskland]] og [[tyrol]].

Versionen fra 5. okt. 2008, 22:13

Althornet er et messingblæserinstrument, stemt i Eb. Det udgør sammen med barytonhorn dybe udgaver af trompeten, men er nærmest udformet som en tuba, ellers ville det være for tungt at holde. Althornet findes både i en opret og en bøjet (pølseformet) udgave. Sidstnævnte er karakteristisk for folkemusik i Sydtyskland og tyrol.