Forskel mellem versioner af "Teknisk redaktør"

Spring til navigation Spring til søgning
12 bytes tilføjet ,  for 12 år siden
m
I 2008 fandtes ca. 2000 personer beskæftiget med teknisk redaktion som hoved-erhverv. Megen dokumentation fremstilles dog af personer som hovedsageligt arbejder med andre opgaver. Bl.a. derfor er kendskabet til erhvervet begrænset.
 
=='''Historisk'''==
 
==='''Oprindelse'''===
Med elektrificeringen af husholdningerne i 1950/60 erne opstod et behov for funktionsbeskrivelse af mange husholdnings apparater. For første gang henvendte brugsanvisninger sig til lægfolk og ikke til tekniske fagfolk alene. I disse brugsanvisninger anvendte man i stigende grad fotos for at tydeliggøre funktioner.
 
==='''Nutiden'''===
 
For bare få årtier siden var funktion og opbygning af apparater en synlig og umiddelbart forståelig process. I dag er det nødvendigt med brugsanvisninger, der somme tider kun forstås af fagfolk, på trods af brugen af klart og enkelt sprog. Efterhånden kræves brugsanvisninger og anden teknisk dokumentation bilagt apparater ved lov. Relevante love, standarder og retningslinier indgår i dag også i de generelle rammebetingelser for den tekniske redaktør.
29

redigeringer

Navigationsmenu