Tandrem: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
No edit summary
 
No edit summary
Linje 1: Linje 1:
'''Tandremmen''' er en drivrem der oftest ses brugt i forbrændingsmotorer i biler. Tandremmen drives af krumtapsakslen og driver knastakslen. Modsat almindelige drivremme så som kileremme og ribremme er tandremmen udstyret med "tænder" og køre på et særligt "tandhjul" der gør at remmen ikke kan skride. Derfor vil tandremmen altid kunne holde de to forbundne aksler i præcis den samme takt. Knækker tandremmen i en bilmotor, kommer krumtapsakslen og [[knastakslen]] ud af takt, hvilket i værste tilfælle kan resultere i at motoren bliver alvorligt skadet. Skaden opstår i det at stempler og ventiler risikere at støde sammen. Afhængigt af motor fabrikat har en tandrem normalvis en levetid på mellem 60.000 - 120.000 km.
'''Tandremmen''' er en drivrem der oftest ses brugt i forbrændingsmotorer i biler. Tandremmen drives af krumtapsakslen og driver knastakslen. Modsat almindelige drivremme så som kileremme og ribremme er tandremmen udstyret med "tænder" og køre på et særligt "tandhjul" der gør at remmen ikke kan skride. Derfor vil tandremmen altid kunne holde de to forbundne aksler i præcis den samme takt. Knækker tandremmen i en bilmotor, kommer krumtapsakslen og [[knastaksel]]en ud af takt, hvilket i værste tilfælle kan resultere i at motoren bliver alvorligt skadet. Skaden opstår i det at stempler og ventiler risikere at støde sammen. Afhængigt af motor fabrikat har en tandrem normalvis en levetid på mellem 60.000 - 120.000 km.

Versionen fra 26. maj 2005, 23:10

Tandremmen er en drivrem der oftest ses brugt i forbrændingsmotorer i biler. Tandremmen drives af krumtapsakslen og driver knastakslen. Modsat almindelige drivremme så som kileremme og ribremme er tandremmen udstyret med "tænder" og køre på et særligt "tandhjul" der gør at remmen ikke kan skride. Derfor vil tandremmen altid kunne holde de to forbundne aksler i præcis den samme takt. Knækker tandremmen i en bilmotor, kommer krumtapsakslen og knastakselen ud af takt, hvilket i værste tilfælle kan resultere i at motoren bliver alvorligt skadet. Skaden opstår i det at stempler og ventiler risikere at støde sammen. Afhængigt af motor fabrikat har en tandrem normalvis en levetid på mellem 60.000 - 120.000 km.