Forskel mellem versioner af "Polystyren"

Spring til navigation Spring til søgning
704 bytes tilføjet ,  for 10 år siden
ingen redigeringsopsummering
Polystyren, PS, en polymer fremstillet af styren, er et af de mest almindelige plastprodukter vi har.
Ekspanderet (opskummet) polystyren, EPS, er en polymer, der bruges både i løst og fast form som isoleringsmateriale, stødabsorber og [[Flamingo (materiale)|pakkefyld]]. Som løst materiale gjorde [[Krøyerkugler|Karl Krøyer]] polystyren kuglerne landskendt som skibsvragshæver.
 
I 1830’erne blev styren og polystyren registreret som materiale, men først i 1922 startede tyskeren Staudinger udviklingsarbejdet og i 1930’erne begyndte den egentlige produktion.
 
Tilførsel af forskellige blandingsstoffer som gummi, butadien, akrylonitril giver polystyrenet mange anvendelsesmuligheder med hårdhed, blødhed, stivhed, sejhed. Den er modstandsdygtig over for slag, er kemikaliebestandig og har en høj elektrisk isoleringsevne.
 
Under produktion er det flydende polystyren nemt at håndtere til formgivning. Dens smidighed samt flotte finish har gjort den anvendelig til emballage, flasker, husholdnings- og kontorartikler, legetøj, produkter i bilindustrien og til tv- og radioapparater. Polystyrenets egenskab som ikke ledende af elektricitet har gjort den særlig populær til elektriske installationer samt små maskiner både i husholdning og industri.
19

redigeringer

Navigationsmenu