Hjælp:HotCat: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
m robot Tilføjer: ja:Wikipedia:HotCat, ms:Wikipedia:HOTCAT; kosmetiske ændringer
Almabot (diskussion | bidrag)
Linje 20: Linje 20:
[[el:Βικιπαίδεια:HotCat]]
[[el:Βικιπαίδεια:HotCat]]
[[en:User:TheDJ/HotCat]]
[[en:User:TheDJ/HotCat]]
[[et:Vikipeedia:Tööriistad/HotCat]]
[[fa:ویکی‌پدیا:رده‌ساز]]
[[fa:ویکی‌پدیا:رده‌ساز]]
[[fi:Wikipedia:Pienoisohjelma/HotCat]]
[[fi:Wikipedia:Pienoisohjelma/HotCat]]

Versionen fra 3. okt. 2010, 19:02

Denne side er en hjælpeside på den danske Wikipedia.
Siden indeholder basal eller avanceret information om dansk Wikipedia og eventuelt teknisk vejledning. Se oversigten over alle hjælpesider under Hjælp.

HotCat er en tilægsfunktionon til MediaWiki, der er skrevet i javascript. Den lader registrerede brugere fjerne, ændre og tilføje kategorier på Wikipedia. Den vil automatisk komme med forslag til en kategori efterhånden som brugeren begynder at taste. HotCat kommer egentlig fra Wikimedia Commons via engelsk Wikipedia, hvor den samme funktion kan vælges.

Aktivering

Du aktiverer HotCat ved at gå til Speciel:Indstillinger, vælge "Gadgets" og derefter krydse af i HotCat i sektionen "Navigering og redigering". Klik derefter på "Gem indstillinger". Så er den aktiveret - og du slår den fra på samme måde.

Brugervejledning

Eksempel på brug af HotCat: Her kan man vælge en passende kategori fra en liste efter at have indtastet "billed"

For at tilføje en kategori, skal man klikke på (+)-tegnet og begynde at skrive. Klik på "Gem", for at gemme ændringen. Ændringen bliver automatisk ændret, uden at at du behøver at gå via redigeringsvinduet. Hvis du alligevel gerne vil åbne redigeringsvinduet, kan du trykke på Ctrl-tasten, mens du klikker på "Gem". (Alt-tasten, hvis du bruger mac).

(-)-tegnet står til højre for de kategorier, der er på artiklen i forvejen. Hvis du klikker på det, vil du fjerne kategorien fra artiklen. Hvis du klikker på (±)-tegnet, kan du erstatte en af de i forvejen påsatte kategorier med en anden kategori.

Bemærk, at hvis du erstatter en eksisterende kategori eller lægger en ny til, vil den havne blandt de sidste kategorier. Og hvis der ikke er nogle kategorier på i forvejen, vil de nye kategorier lægge sig efter interwikilinksene. Den vil desuden fjerne en eventuelt påsat {{ukategoriseret}}.