Demokratisk Forening af Ungarere i Rumænien: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
No edit summary
Linje 1: Linje 1:
Den '''Demokratiske Forening af Ungarere i Rumænien''' — på [[Ungarsk (sprog)|ungarsk]] ''Romániai Magyar Demokrata Szövetség'' (RMDSz); på [[Rumænsk (sprog)|rumænsk]] ''Uniunea Democrată Maghiară din România'' (UDMR) — er en politisk alliance der representerer det [[Ungarn|ungarske]] mindretal i [[Rumænien]].
Den '''Demokratiske Forening af Ungarere i Rumænien''' — på [[Ungarsk (sprog)|ungarsk]] ''Romániai Magyar Demokrata Szövetség'' (RMDSz); på [[Rumænsk (sprog)|rumænsk]] ''Uniunea Democrată Maghiară din România'' (UDMR) — er en politisk alliance, der representerer det [[Ungarn|ungarske]] mindretal i [[Rumænien]].


Foreningen blev stiftet af [[Géza Domokos]] i [[1989]] og er ledt siden [[1993]] af forfatteren [[Béla Markó]]. Den har været med i alle rumænske regeringer siden [[1996]], med fire ministre i den nuværende regering.
Foreningen blev stiftet af [[Géza Domokos]] i [[1989]] og er siden [[1993]] ledet af forfatteren [[Béla Markó]]. Den har været med i alle rumænske regeringer siden [[1996]] og har fire ministre i den nuværende regering.


Foreningen er medlem af [[Europæisk Folkeparti]].
Foreningen er medlem af [[Europæisk Folkeparti]].

Versionen fra 15. aug. 2011, 10:07

Den Demokratiske Forening af Ungarere i Rumænien — på ungarsk Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSz); på rumænsk Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR) — er en politisk alliance, der representerer det ungarske mindretal i Rumænien.

Foreningen blev stiftet af Géza Domokos i 1989 og er siden 1993 ledet af forfatteren Béla Markó. Den har været med i alle rumænske regeringer siden 1996 og har fire ministre i den nuværende regering.

Foreningen er medlem af Europæisk Folkeparti.

Ekstern henvisning