Spring til indhold

Black Hills: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
m r2.7.3) (Robot tilføjer tr:Black Hills
m Retter tankestreger – burde ignorere [[ ]], {{ }} og <math> samt <gallery>; kosmetiske ændringer
Linje 1: Linje 1:
[[Billede:Sheridan lake2 bh sd.jpg|thumb|250px|Sheridan Lake ved Black Hills]]
[[Fil:Sheridan lake2 bh sd.jpg|thumb|250px|Sheridan Lake ved Black Hills]]
'''Black Hills''' - eller de sorte bakker - er blevet synonymt med en bjergkæde i det midterste [[USA]], nærmere bestemt i delstaterne [[South Dakota]] og [[Wyoming]].
'''Black Hills''' eller de sorte bakker er blevet synonymt med en bjergkæde i det midterste [[USA]], nærmere bestemt i delstaterne [[South Dakota]] og [[Wyoming]].


Området var omgærdet med nogen mystik, fordi de [[oprindelige amerikanere]] gennem mange år betragtede det som en [[helligdom]].
Området var omgærdet med nogen mystik, fordi de [[oprindelige amerikanere]] gennem mange år betragtede det som en [[helligdom]].

Versionen fra 5. okt. 2012, 20:43

Sheridan Lake ved Black Hills

Black Hills – eller de sorte bakker – er blevet synonymt med en bjergkæde i det midterste USA, nærmere bestemt i delstaterne South Dakota og Wyoming.

Området var omgærdet med nogen mystik, fordi de oprindelige amerikanere gennem mange år betragtede det som en helligdom.

I 1870'erne blev der fundet guld, hvilket udløste nogle af de sidste kampe mellem de indfødte amerikanere og de indtrængende nybyggere fra det østlige USA.