Forskel mellem versioner af "Fodboldspiller"

Spring til navigation Spring til søgning
8 bytes tilføjet ,  for 7 år siden
m
Retter tankestreger – burde ignorere [[ ]], {{ }} og <math> samt <gallery>
m (r2.7.2) (Robot tilføjer pl:Piłkarz)
m (Retter tankestreger – burde ignorere [[ ]], {{ }} og <math> samt <gallery>)
En mindre version af det oprindelige fodbold er [[7-mands fodbold]], hvor der kun er 1 målmand og 6 markspillere på en bane som er cirka halv så stor som en normal fodboldbane.
 
Efter hver kamp kan man udnævne kampens bedste spiller - somme tider benævnt med "fidusen" eller "Man of the match". Med æren følger normalt et behåret, kunstigt pelsdyr eller andet, som opbevares til næste kamp.
 
I nogle klubber har man også den omvendt pris, "kvajeprisen", der gives til den spiller, der siden sidst har gjort noget helt tåbeligt både uden for og på fodboldbanen.
 
Når året er gået hylder man ofte [[Årets Fodboldspiller]] - både på lokalt klubplan og på nationalt og internationalt plan. Der findes også andre priser - især på det lokale niveau, f.eks. er "trænerens søn" en flidspræmie til den fodboldspiller, der kommer mest til fodboldtræning - sommer og især vinter.
 
Fodboldspillere kan både spille som amatører og som professionelle, der får løn for at spille. Nogle få af de dygtigste og mest kendte professionelle spillere får tårnhøje lønninger, og kan tillige blive handlet til millionbeløb mellem klubberne.
235.041

redigeringer

Navigationsmenu