Shine-Dalgarno-sekvensen: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
Addbot (diskussion | bidrag)
m Bot: Migrerer 12 interwikilinks, som nu leveres af Wikidatad:q416807
Stavning
 
Linje 1: Linje 1:
'''Shine-Dalgarno-sekvensen''', som først blev beskrevet af de australske forskere [[John Shine]] and [[Lynn Dalgarno]] er et ribosomalt binding sted i [[mRNA]], beliggende 16 [[nukleotid]]er ovenfor start codon AUG. Shine-Dalgarno-sekvensen findes kun i [[prokaryot]]e celler. Den konserverede seks base sekvens er 5´-AGGAGG og den hjælper [[ribosom]]et med at binde mRNA og starte [[proteinsyntese]]n.
'''Shine-Dalgarno-sekvensen''', som først blev beskrevet af de australske forskere [[John Shine]] and [[Lynn Dalgarno]] er et ribosomalt bindingssted i [[mRNA]], beliggende 16 [[nukleotid]]er ovenfor startcodon-AUG. Shine-Dalgarno-sekvensen findes kun i [[prokaryot]]e celler. Den konserverede seks base sekvens er 5´-AGGAGG og den hjælper [[ribosom]]et med at binde mRNA og starte [[proteinsyntese]]n.


[[Kategori:Molekylærbiologi]]
[[Kategori:Molekylærbiologi]]

Nuværende version fra 27. jun. 2014, 20:07

Shine-Dalgarno-sekvensen, som først blev beskrevet af de australske forskere John Shine and Lynn Dalgarno er et ribosomalt bindingssted i mRNA, beliggende 16 nukleotider ovenfor startcodon-AUG. Shine-Dalgarno-sekvensen findes kun i prokaryote celler. Den konserverede seks base sekvens er 5´-AGGAGG og den hjælper ribosomet med at binde mRNA og starte proteinsyntesen.