Forskel mellem versioner af "Ishal"

Spring til navigation Spring til søgning
67 bytes tilføjet ,  for 5 år siden
begrebet udvides lidt
m (Patchfinder flyttede siden Skøjtehal til Ishal hen over en omdirigering: flytter artiklen for at begrebet også kan rumme curlinghaller.)
(begrebet udvides lidt)
[[Fil:HIFK-Tappara.jpg|thumb|[[Helsingfors ishall]] i [[Finland]]]]
En '''skøjtehalishal''' eller en '''ishalskøjtehal''' er et indendørs [[idrætsanlæg]], som er beregnes til udøvelse af [[sportsgren]]e, som udøves på [[is]]. Idrætsanlægget kan benyttes til idrætsgrene som [[bandy]], [[curling]], [[ishockey]], [[kunstskøjteløb]], [[skøjteløb]] på tid (kortbaneløb på skøjter og hurtigløb på skøjter) og frit skøjteløb. Selve isbanen har ofte karakter af en [[skøjtebane]] og er typisk omgivet af [[tilskuer]]tribuner.
 
SkøjtehallerIshaller er i nogle dele af verden en forudsætning for at kunne udøve de idrætsgrene, der kræver is, eftersom sæsonen ellers bliver for kort pga. [[varme]].
 
En skøjtehalishal kan have karakter af en multihal, der benyttes til en række af idrætsgrene på is, men den kan også være målrettet til en specifik issport såsom ishockey, curling eller hurtigløb på skøjter.
 
I [[Nordamerika]] er det almindeligt med skøjtehallerishaller, der primært benyttes til ishockey, hvorfor disse ofte kaldes for [[ishockeyarena]]er.
 
== SkøjtehallerIshaller i Danmark ==
De fleste store [[Danmarks største byer|byområder i Danmark]] har skøjtehaller. Desuden findes der skøjtehaller i forbindelse med nogle [[feriecenter|feriecentre]].
 
I Danmark er det almindeligt med selvstændige [[curlinghal]]ler/curlingbaner.
 
[[Kategori:Skøjtehaller| ]]
62.239

redigeringer

Navigationsmenu