Papinian: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
Linje 2: Linje 2:
'''Papinian''' (egentlig ''Æmilius Papinianus'', født [[142]], død [[212]]) var en af de betydeligste [[Antikkens Rom|romerske]] [[jurist]]er.
'''Papinian''' (egentlig ''Æmilius Papinianus'', født [[142]], død [[212]]) var en af de betydeligste [[Antikkens Rom|romerske]] [[jurist]]er.


Papinian levede under kejser [[Septimius Severus]], til hvem han stod i et nøje [[venskab]]sforhold. Han udnævntes af ham til [[Prætorianergarden|prætorianpræfekt og nød stor anseelse; men senere lod [[Caracalla]] ham dræbe, da han søgte at beskytte hans broder Geta mod kejserens efterstræbelser. Hans skrifter, af hvilke de vigtigste var ''Quæstiones'' og ''Responsa'', er tabte, men stærkt benyttede af de senere romerske jurister.
Papinian levede under kejser [[Septimius Severus]], til hvem han stod i et nøje [[venskab]]sforhold. Han udnævntes af ham til [[Prætorianergarden|prætorianpræfekt]] og nød stor anseelse; men senere lod [[Caracalla]] ham dræbe, da han søgte at beskytte hans broder Geta mod kejserens efterstræbelser. Hans skrifter, af hvilke de vigtigste var ''Quæstiones'' og ''Responsa'', er tabte, men stærkt benyttede af de senere romerske jurister.


{{commonskat|Aemilius Paulus Papinianus}}
{{commonskat|Aemilius Paulus Papinianus}}

Versionen fra 30. apr. 2017, 08:35

Papinians statue.

Papinian (egentlig Æmilius Papinianus, født 142, død 212) var en af de betydeligste romerske jurister.

Papinian levede under kejser Septimius Severus, til hvem han stod i et nøje venskabsforhold. Han udnævntes af ham til prætorianpræfekt og nød stor anseelse; men senere lod Caracalla ham dræbe, da han søgte at beskytte hans broder Geta mod kejserens efterstræbelser. Hans skrifter, af hvilke de vigtigste var Quæstiones og Responsa, er tabte, men stærkt benyttede af de senere romerske jurister.

Wikimedia Commons har medier relateret til:

Kilder