Diskussion:Solæg

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Oprindelse og regionale forskelle[rediger kildetekst]

Jeg tror ikke, at solæg er en særlig sønderjysk specialitet, derimod en tysk. Indtil nu troede jeg at "sol" havde noget med Solen at gøre. Det ser dog ud til at "solæg" kommer af tysk "solei": Sole + Ei[1], altså saltlage + æg. Men måske har solæg fra sønderjylland særlige karakteristika? Bruger:Nillerdk 9. aug 2008, 09:15 (CEST)

Bekræftes af e>mikkel hornnes - solæg --Villy Fink Isaksen 9. aug 2008, 09:20 (CEST)
Takker! Kan du måske opstøve noget om de frisiske øer? Hvis der ikke kan findes en kilde, sletter jeg denne del. Bruger:Nillerdk 9. aug 2008, 11:26 (CEST)
Det nærmeste er nok denne henvisning: Deer recipe til hamburgers, hvor der står "...solæg, som stammer fra det tyske marskland." og Grænselandsportal - Det regionale køkken, men det er ikke entydigt. --Villy Fink Isaksen 9. aug 2008, 11:40 (CEST)

Den engelske version af artiklen er om syltede æg og ikke om solæg[rediger kildetekst]

Det siges i afsnittet "Andre landes variationer", at "Solæg må ikke forveksles med engelske pickled eggs (syltede æg) – disse er ikke kogt længe, pilles inden de lægges i lagen og serveres hele." men alligevel er artiklen kædet sammen med den tilsvarende engelske artikel om dette. Det virker ikke hensigtsmæssigt og konsekvent. Henrik Lykke Nielsen 3. dec 2016, 22:28 (CEST)