Diskussion:Søanemone

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Taksonomien[rediger kildetekst]

Jeg har forsøgt at rette lidt op på rodet. I den forbindelse mener jeg at følgende bør øndres:

Søanemoner er ikke en Orden i sig selv, men er en Underorden til 'Actiniaria' Ordenen. Actiniaria omdirigerer til denne side, hvilket er forkert. Actiniaria bør have sin egen side, eller eventuelt en tom side indtil nogen skriver den.

Scleractinia‎ omdirigerer hertil og det er forkert, idet Sø Anemoner som sagt tilhører Actiniaria Ordenen.

Jeg er ikke "taksonom", men mener at ordet Stenkoral kan associeres direkte med Ordenen 'Scleractinia‎'? Dette er et usikkert punkt for mig og kan opfattes som et tillægsspørgsmål. De andre punkter ligger helt faste.

RhinoMind (diskussion) 24. sep 2013, 20:23 (CEST)


Fjernelse fra Søanemone[rediger kildetekst]

Følgende kommentar fra Bruger:62.107.216.149 er kopieret fra RhinoMinds TalkPage:

En smule komisk at se dette. Specielt når der ikke var én eneste reference i teksten i artiklen, og du selv har tilført dette og dette til samme artikel uden at du tilføjede nogle referencer! Du kender sikkert ordsproget fej for egen dør, før du fejer for andres. Når man ser bort fra klar vandalisme, ville en mere normal og mindre mindre konfrontatoriske fremgangsmåde være en "Kilde mangler"-mærkning af sætningen. Jeg har tilføjet informationen igen med referencer, hvoraf den ene er basis-literaturen for danske søanemoner, som alle med bare en smule interesse for dette emne burde kende. Det du tilføjede tidligere til Søanemone indeholder i øvrigt en fejl, men der må du selv rydde op (foruden den på Dansk wikipedia gentagende forkerte brug af kursiv på taksonomiske niveauer over slægt, cf. ICZN). Intet svar nødvendigt, da jeg ikke kommer til at tilbringe mere tid her. Mvh. 62.107.216.149 8. jul 2015, 08:24 (CEST)

Hej 62.107.216.149. Med den store viden og indsigt i både Søanemoner og redigering af Wikipedia, har du jo meget at byde på. Hvis du brugte din viden til noget fornuftigt, kunne du muligvis gøre artiklen meget bedre?
Den info om de 20 arter, har jeg ikke set i de tidligere kilder og her på Wikipedia skal informationerne kunne verificeres. Synes det var på sin plads at nævne lidt om hvilke arter det er? Stor Søanemone er (så vidt jeg ved) langt den mest udbredte.
RhinoMind (diskussion) 10. jul 2015, 17:04 (CEST)