Diskussion:Øresundsregionen

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Sverige Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Sverige, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Sverigerelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.


Øresundsregionen hedder metropolregionen Greater Copenhagen nu, eller det kun på engelsk, man har skiftet navn? Dansk reference: http://nyheder.tv2.dk/lokalt/2018-11-27-greater-copenhagen-vokser-med-endnu-en-svensk-region. Engelsk reference: http://www.greatercph.com/about, og her bliver Greater Copenhagen konsekvent brugt i stedet for Øresundsregionen: https://www.kk.dk/nyheder/oeresundsmetro-udvider-greater-copenhagens-arbejdsmarked-markant Kisualk (diskussion) 7. jul 2019, 00:59 (CEST)

Det er korrekt at det officielle navn på samarbejdet nu er Greater Copenhagen (Region) og har været det længe. Artiklen er heller ikke opdateret med hensyn til at Halland nu også er med i regionen. Og regionen eksisteret kun i kraft af det officielle samarbejde mellem de involverede danske og svenske regioner, nøjagtig som de fem danske regioner er er officielle politisk-administrative konstruktioner. Det giver derfor ingen mening at operere med et navn og en udstrækning som ikke afspejler dette.Ramblersen2 (diskussion) 24. apr. 2024, 11:24 (CEST)[svar]