Spring til indhold

Bruger:2.P Klasse

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Japansk identitet: Shintoisme: Animisme: Forholdet mellem shintoisme og buddhisme: De nye sekter:


Dansk Identitet: Martin Luther og Reformationen: Sekularisering: Tilstand hvor stat og religion er adskilt. Religionsfrihed i Danmark for alle, bortset fra dronningen. Rationalisering: En proces, hvor folk begynder at tro på deres egen fornuft fremfor Gud og Kirken (startede i renæssancen ca. 1600 og tog især fart i Oplysningstiden ca. 1800. I det senmoderne samfund (nu) er der ved at ske en mindre afrationalisering, hvor der er kommet mere fokus på det åndelige og alternative. Differentiering: Folk bliver opdelt i alle mulige arbejdsområder og får forskellige livssyn. Modsat i det traditionelle samfund ude på landet, hvor alle levede i den samme enhedskultur og var sammen hele tiden. Sheilaisme: Folkekirken og danskerne: Skrabelods-kristne: Sartres religionskritik: Jordens lykkeligste land: Er Danmark et sekulariseret samfund?: Religion i det offentlige rum: Charles Darwin:

Fænomenologi og civilreligion: Myte: Rite: Overgangsrite: Kult: Magi: Synd: Frelse: Ren og uren:

Nazisme: Civilreligion: Et religion, med symboler og ritualer der samler folk som f.eks. det danske flag. Holocaust: Masseudryddelse (under 2. verdenskrig) af jøder, homoseksuelle, handicappede, sigøjnere og kommunister for at beskytte den ariske race. Nazismens "etik": Nazismens forhold til kristendom: Nazismens forhold til jødedom: Socialdarwinisme:

Kristendom: Syndefaldsmyten: Adam og Eva, hvor kvinden snød manden til at spise af det forbudte træ. Derfor er vi mennesker på jorden lige nu og ikke paradis. Hvis skyld er det mon? Har ifølge kristen tankegang ført til "Arvesynden",hvilket vil sige, at alle mennesker har arvet synden fra fødslen og har brug for kirkens tilgivelse, som man får ved dåb og nadver. Moseloven: Messias: Frelser. Påsken: Jesus Kristus: Ifølge kristendommen er han Guds søn og frelser=messias (men ifølge Islam er han en profet og ifølge jødedommen er han en falsk messias, og jøderne venter stadig på at en messias skal komme) Kristen etik og Bjergprædikenen: Søren Krarup:

Etik: Determinisme: Tingene er forudbestemt. Kristendom og Islam= Gud bestemmer. Freud= Mennesker er styret af seksuelle drifter - ubevidste. Karl Marx= Det materielle bestemmer. Indeterminisme: Milgram-eksperimentet (Lydighedens dilemma): Nytte-etik (Bentham): Pligt-etik (Kant): Eksempler på etiske dilemmaer:

Islam: Forhold til jødedommen og kristendom: Muhammed tegningerne: Jyllandsposten's trykte tegninger af Islams profet, Muhammed, som medførte til boykotning af danske varer i muslimske lande samt brændingen af danske ambassader i forskellige muslimske lande. Tro og pligter: Dommedag: De 5 søjler: Sharia: 4 muslimske grundpositioner i forhold til sharia: Jihad og al-Q: Fatih Alev: Abdul Wahid Petersen: Naser Khader: Sherin Khankan: