Wikipedia:WikiProjekt Check Wikipedia

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra Wikipedia:WPCW)

WikiProjekt Check Wikipedia

Gå direkte til Databasen

Genvej:
WP:WPCW

Check Wikipedia er et projekt, som med hjælp af et program finder fejl i Wikipedias syntaks. Disse fejl kan rettes manuelt eller med hjælp af bot. Programmet er skrevet i Perl af Stefan Kühn.

Programmet søger efter en række typer af fejl. Disse klassificeres med høj, mellem- eller lav prioritet. Det er normalt at starte med at arbejde med de højst prioriterede fejl og arbejde sig ned igennem listen til de fejl, der har laveste prioritet. Enkelte fejl, specielt i den lave ende, kan klares via en bot-kørsel. De er mærket med (Bot) i overskriften.

Sådan kan du arbejde med listen:

  • Databasen eller "den nye grænseflade" viser samtlige fundne fejl som endnu ikke er afklaret. Hver fejl er sorteret efter prioritet og fejltype. Der findes links til hver artikel med fejl som er fundet.
    • vis artiklen
    • gå direkte til artiklens redigeringsside
    • markér fejlen som klaret.

Her kan man også få dannet lister til bot- kørelser via linket List for bots som findes på hver side. Som standard dannes en liste med op til 25 observationer, men dette kan ændres med hjælp af parameteren limit. Eksempel med op til 500. Man kan markere samtlige artikler af en vis fejltype i databasen som klaret, hvilket kan være specielt anvendelig efter en bot-kørsel.

Værktøjer[rediger kildetekst]