Afonja

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Afonja
Reklame for filmen ved biograf i Moskva
Overblik
Originaltitel Афоня
Afonja
Genre Komediefilm,
melodrama,
tragikomedie Rediger på Wikidata
Instrueret af Georgij Danelija Rediger på Wikidata
Manuskript af Aleksandr Borodjanskij Rediger på Wikidata
Medvirkende Savely Kramarov,
Leonid Kuravljov,
Jevgenija Simonova,
Vladimir Basov,
Nina Maslova,
Radner Muratov,
Nina Ruslanova,
Mikhail Svetin,
Valentina Talyzina,
Mykola Hrynko med flere Rediger på Wikidata
Fotografering Sergej Vronskij Rediger på Wikidata
Musik af Mieczysław Weinberg Rediger på Wikidata
Udgivelsesdato 1975 Rediger på Wikidata
Længde 87 min. Rediger på Wikidata
Oprindelsesland Sovjetunionen Rediger på Wikidata
Sprog Russisk Rediger på Wikidata
Links
på IMDb Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Afonja (russisk: Афоня) er en sovjetisk spillefilm fra 1975 produceret af Mosfilm og instrueret af Georgij Danelija.[1][2]

Filmen blev med 62,2 millioner solgte billetter i Sovjetunionen årets mest sete film i 1975.[3]

Filmen er optaget i Moskva og i Jaroslavl.[4]

Handling[redigér | rediger kildetekst]

Blikkenslageren Afanasy Borsjtjov (Afonja) (spillet af Leonid Kuravljov) og hans ven Fedulov (spillet af Borislav Brondukov) bruger det mest af dagen og natten på at undgå arbejde og finde muligheder for at drikke. Afanasy tager bestikkelse fra sine kunder og er ofte i problemer med den lokale komité for sin opførsel. En aften på værthus møder han Kolja, som han drikker sig fuld med, men da han kommer hjem forlader kæresten ham.

Tingene fortsætter med at gå ned ad bakke for Afanasy. På arbejdspladsen er der ikke tiltro til ham, og lærlingene vil ikke arbejde samme med ham. Da Afanasy vender hjem, ankommer Kolja for at bo hos ham i et stykke tid, da Koljas kone har smidt ham ud.

Afonja møder den unge sygeplejerske Katja Snegireva (spillet af Jevgenija Simonova), hun er interesseret i Afonja, men han lægger ikke meget mærke til hende og hendes forsøgt på kontakt. Han drømmer i stedet om Helen (spillet af Nina Maslova), som han bliver forelsket i under et kunderbesøg. Katja bliver ved med at planlægge nye møder med Afonja bliver ved med at forsøge at tiltrække hans opmærksomhed: "Afanasy! nogen ringede, jeg troede det var dig...",[3] men Afonja fortår ikke hendes tilnærmelser.

Den velhavende Helen vil ikke have noget at gøre med blikkenslageren Afonja. Deprimeret tager han på en driketur med Fedulov. I sin berusede tilstand tager han til Katjas hjem og foreslår ægteskab og vågner ved siden af hende om morgenen. Katja fortæller ham, at hun skal flytte til Afrika med sit arbejde og at hun tænker på at aflyse på grund af Afonja.

Afonja beslutter imidlertid for at tage tilbage til sin landsby, hvor han er vokset op med sin tante Frosja. Han opdager, at Frosja er død, og at hun savnede ham. Afonja bliver yderligere deprimeret og prøver at ringe til Katja, men hun er taget afsted. Frustreret tager han til den lokale lufthavn og beder om en billet til hvilket som helst sted. Lige da Afanasy er på vej til det ventende AN-2 fly, hører han en velkendt pigestemme. Det er Katja med en kufferten i hånden: "Afanasy!, nogen ringede nogen, jeg tænkte det var dig ..."[3]

Medvirkende[redigér | rediger kildetekst]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]