Audi R10

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Audi R10

Med Audi R10 skrev Audi Motorsports historie, fordi en udfordrer aldrig har været med i kampen om den generelle sejr i Le Mans med en bil med dieselmotor.

Ideen med en dieseldrevet prototype til Le Mans stammer helt tilbage fra 2002, på det tidspunkt var hele projektet kun et stykke papir. I Foråret 2004 blev det besluttet at benytte en V12 Motor med de maksimalt tilladte slagvolume på 5,5 liter

Problemet med Motorsport er jo at når man har vundet alt der er værd at vinde.r Så er der kun tilbage og kan tabe. Den næste store sensation er det år Audi ikke vinder, det kan kaldes Schumacher effekten. Da folk bare regner med Audi vinder hvert år, kan jeg kun sige til disse folk at de er meget naive.

Men endnu et genistreg fra Ingolstadt er de igen et skridt foran konkurrenterne. Derved ændrede Audi deres egne odds, da ingen aldrig rigtig have været ude i det ukendte, med henhold til diesel teknologi og lang distance løb.

De første testkørsler af Audi R10 foregik i slutningen af 2005, fra start viste Teknikere og ingeniører at de var på ukendt grund. Problemerne var ikke at bilen på daværende tidspuknt manglede kræfter, faktisk var det direkte modsat, den gik over forventning med masser af kræfter.

Som før fortalt startede projektet med et hvidt stykke papir, der var ikke noget som den nye motor kunne sammenlignes med. Kun at den som andre TDI motorer har den 4 ventilet topstykke med indsprøjtning og med Common Rail system. Men derfra ophøre slægtskabet, ladetrykket fra de 2 Garrett turboladere er 2,94 bar. Kun Audi ved hva motoren kan uden begrænsninger.

Motoren er en 12 cylindret biturbo TDI Motor den har en effekt på over 650 HK samt et moment over 1100 NM Den er også udstyret med Diesel partikelfilter. Arbejdsområdet for motoren ligger 3000 til 5000 omdrejninger i minuttet.

Audis fabriks kørere skulle vende sig til den nye Le Mans racer da, den var meget lydløs ligesom i de gamle Le Mans dage. Når bilen kørte ned af langsiderne kan man ikke høre motoren på grund af de høje hastigheder

Audi R10 blev vist frem i Paris ved Eiffeltårnet 14 December 2005. Hvor en hel motorsports verden stod med åben mund.

Successen skulle forsætte for Audi. Der fra 2006 til 2008 vandt Le Mans med deres Audi R10. Dog med konkurrence fra Peugeot i 2007 og 2008.

Broom icon.svg Der mangler kildehenvisninger i denne artikel.
Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande som fremføres i artiklen.
Question book-4.svg
Broom icon.svg Formatering
Denne artikel bør formateres (med afsnitsinddeling, interne links o.l.) som det anbefales i Wikipedias stilmanual. Husk også at tilføje kilder!
Wikitext.svg
Broom icon.svg Denne artikel behøver tilrettelse af sproget.
Sproget i denne artikel er af lav kvalitet på grund af stavefejl, grammatikfejl, uklare formuleringer eller sin uencycklopædiske stil.
Du kan hjælpe Wikipedia ved at forbedre teksten.
Broom icon.svg Denne side virker ikke som en encyklopædisk artikel
 Du kan se hvad Wikipedia er og ikke er og hjælpe ved at omskrive den til en konkret og dokumenteret beskrivelse af fakta.