Bones (tv-serie)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Stop hand nuvola.svg Maskinoversættelse og/eller tvivlsomt indhold
Denne sides indhold bærer præg af at være en maskinoversættelse og/eller meget dårligt og uklart formuleret (også kaldet "dåsedansk"). Det vurderes at sproget er så dårligt og eventuelt forkert eller til at misforstå, at det bør omskrives eller oversættes på ny. Du kan hjælpe med at oversætte til korrekt dansk i denne og lignende artikler.
Hvis dette ikke sker inden for kort tid, kan en sletning komme på tale.
Se evt. denne sides diskussionsside eller i artikelhistorikken.
Disambig bordered fade.svg Denne artikel omhandler tv-serien Bones. Opslagsordet har også anden betydning, se Bones.
Bones
Medvirkende i Bones. Fra venstre: Tamara Taylor, David Boreanaz, Michaela Conlin, John Francis Daley.
Dansk titel Bones
Originaltitel Bones
Genre Krimi, Politiet Proceduremæssige
Skaber(e) Hart Hanson
Medvirkende Emily Deschanel
David Boreanaz
Michaela Conlin
Tamara Taylor
T. J. Thyne
John Francis Daley
Kendingsmelodi The Crystal Method
Komponist af kendingsmelodi Peter Himmelman
Sean Callery
Land USA
Sprog Engelsk
Antal sæsoner 10
Antal afsnit 200
Produktion
Producent Kathy Reichs
Emily Deschanel
David Boreanaz
Producer Hart Hanson
Barry Josephson
Stephen Nathan
Ian Toynton
Carla Kettner
Jonathan Collier
Længde ca. 45 min.
Udsendelse
Kanal Fox
Kanal Danmark TV3
Sendt (USA) 13 september, 2005 - kører stadig
Kronologi
Relaterede serier The Finder

Bones er en amerikansk drama tv-serie, der havde premiere på Fox Network den 13. september 2005. Forestillingen er baseret på retsvidenskab og politiet proceduremæssige, hvor hver episode fokuserer på en FBI-sagen og mysteriet bag de jordiske rester er bragt af FBI Specialagent Seeley Booth til retsmedicinske antropologi team ledet af Dr. Temperance "Bones" Brennan. Emily Deschanel spiller titelrollen, overfor David Boreanaz som Specialagent Seeley Booth. Resten af de medvirkende omfatter Michaela Conlin, TJ Thyne, Eric Millegan, Tamara Taylor og John Francis Daley.

Serien, som er skabt af Hart Hanson, er meget løst baseret på livet af retsmedicinsk antropolog Kathy Reichs, som er producent på showet. Dens titel karakter, Dr. Temperance "Bones" Brennan er opkaldt efter hovedpersonen i Reichs kriminalroman serie. Bones er en fælles produktion af Josephson Entertainment, Far Field Productions og 20th Century Fox Television.[1]

Serien afsluttede sin 9.sæson den 19. maj 2014 og er blevet fornyet for en 10. sæson til premiere i efteråret 2014. [2]

Handling[redigér | redigér wikikode]

Dr.Temperance Brennan arbejder med et team af eksperter på det opdigtede Jeffersonian Institute og Seeley Booth, Specialagent for FBI. De to arbejder sammen om at løse vanskelige og ofte mystiske forbrydelser Dr. Brennan undersøger mordofre i sit laboratorium med hjælp fra sit team, og Booth, tager sig af den politimæssige efterforskning. Både de og deres kolleger – er meget dygtige inden for deres områder og viljestærke individer, som bliver mere og mere åbne for at lære af hinanden igennem serien.

Hovedpersoner[redigér | redigér wikikode]

Dr. Temperance Brennan

Emily Deschanel spiller den intelligente antropolog Temperance Brennan som arbejder på Jeffersonian Institute. Brennan bruger meget tid på sit arbejde, og har derfor ikke så meget til livet uden for institutionens mure. I sin fritid har hun skrevet flere vellykket bøger. Det at hun arbejder meget kan ses som forklaringen på, hvorfor hun er lidt reserveret og tøvende med at åbne op for folk. Dette begynder at ændre sig, da hun kommer i kontakt med Specialagent Seeley Booth fra FBI. Noget af seriens underfundige humor handler om at Brennan ikke kender til sociale normer. Hendes kommentar, er ofte når nogen fortæller vittigheder en uimponerede sætning: "I don't know what that means ”(”Jeg ved ikke, hvad det betyder”, når der bliver refereret til pop kulturelle emner.) Brennan siger, at hun valgte sin profession som barn, efter at have set filmen ”The Mummy” (original fra 1932 med Boris Karloff i hovedrollen). Det karrierevalg begyndte for alvor, da hendes forældre forsvandt sporløst og blev efterfulgt af flytninger mellem plejefamilier under hendes teenageår.. Senere i serien får du at vide, at hun har en bror, Russ. Senere finder Brennan ud af at hendes mors jordiske rester er, blev fundet på Jeffersonian Institute. Da hun er ved at undersøge resterne, erfarede hun, at hendes mor døde af en hjerneskade forårsaget af vold mod hovedet. Hun finder også ud af, at forældrene var bankrøvere som for at beskytte deres børn arrangeret nye identiteter for dem. Brennan og hendes broder hed oprindeligt Joy og Kyle Keenan. Hendes far, Max Keenan, lever og bor et hemmeligt sted. Brennan og Russ søgte sammen efter deres far, som kulminerede i, at Max blev anholdt for mord, af Booth og fængselet sammen med sin søn, Russ. I nogle afsnit besøger Brennan dem.

Agent Seeley Booth

Booth er Special agent for FBI og portrætteret af David Boreanaz. Han samarbejder med Dr. Brennan og Jeffersonian Institut for at løse vanskelige forbrydelser. Brennan og hendes team undersøger mordofrene, mens Booth tager sig af det politietmæssige arbejde. Hertil kommer, at Booth har en smule svært ved at finde en plads på Brennans team. Eftersom Booth og Brennan arbejder så tæt sammen, kommer der en lille gnist mellem dem, men ingen af dem har taget det et skridt videre og påbegyndt et forhold. Selvom at Booth forsøger at skelne mellem privatliv og arbejde får man lidt oplysninger om hans liv. Han er katolsk og en tidligere snigskytte. Seeley har tidligere haft problemer med ludomani og lider af coulrofobi (frygt for klovne). Ved at sætte kriminelle bag tremmer, forsøger han at gøre op for alle de mennesker, han har skudt. Tidligere havde han et romantisk forhold med en kvinde ved navn Rebecca. Selv om Booth og Rebecca ikke blev gift, fik de en søn, ved navn Parker, som Rebecca bruger som våben mod Booth, ved næsten aldrig lade ham se sin søn. Desuden har Booth en bror ved navn Jared. Booth blev slået af sin far som barn, og da hans bedstefar opdagede dette, tog han Booth og Jared til sig.

Angela Montenegro

Angela Pearly Gates Montenegro er en af dem, der arbejder med Dr.Temperance Brennan på Jeffersonian Institute og hun bliver spillet af Michaela Conlin. Hun er ekspert på at genskabe begivenheder, form og kropsdele i tredimensionelle former ved hjælp af avanceret computer-teknologi. Derudover har Angela en såkaldt "mor rolle" i teamet. Hun rådgiver, forsøge at få Brennan til at åbne op og er hensynsfuld. Hendes seksuelle og romantiske rådgivning er mest fremtrædende. Angela er ikke døbt Angela, men tog navn efter en drøm. I serien får man også at vide, at Angela er datter af Billy Gibbons fra bandet ZZ Top. Hun var tidligere gift (hun blev gift på Jamaica beruset), men blev skilt fra sin mand, da hun var forlovet med Dr. Jack Hodgins.

Dr. Jack Hodgins

Jack Hodgins er en af dem, der arbejder sammen med Dr. Temperance Brennan på Jeffersonian Institute og bliver spillet af T. J. Thyne. Hodgins er entomolog, der ved hjælp af insekter kan bestemme dødstidspunktet for både dyr og mennesker, han også en ekspert i sporer og mineraler. Jack er den sarkastiske person i gruppen og synes at hade Dr.Goodman's måde at drive Jeffersonian Institute. Desuden er Jack familie meget rig og familien donerer penge til Jeffersonian Institute. Jack ønsker ikke at dette bliver almindelig kendt, Booth, Zack og Angela kender til hans familiemæssige situation, men respekterer, at han ville tilbageholde det for Brennan. Hodgins var forlovet med Angela. Og han har konspirationsteorier som hobby.

Serie oversigt[redigér | redigér wikikode]

Sæson Episoder Oprindeligt sendt
Først sendt Sidst sendt
1 22 13 september 2005 (2005-09-13) 17 maj 2006 (2006-05-17)
2 21 30 august 2006 (2006-08-30) 16 maj 2007 (2007-05-16)
3 15 25 september 2007 (2007-09-25) 19 maj 2008 (2008-05-19)
4 26 3 september 2008 (2008-09-03) 14 maj 2009 (2009-05-14)
5 22 17 september 2009 (2009-09-17) 20 maj 2010 (2010-05-20)
6 23 23 september 2010 (2010-09-23) 19 maj 2011 (2011-05-19)
7 13 3 november 2011 (2011-11-03) 14 maj 2012 (2012-05-14)
8 24 17 september 2012 (2012-09-17) 29 april 2013 (2013-04-29)
9 24 16 september 2013 (2013-09-16) 19 maj 2014 (2014-05-19)
10 TBA 25 september 2014 (2014-09-25) TBA


Se også[redigér | redigér wikikode]

Noter[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]


Fjernsyn Stub
Denne artikel om et tv-program er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.