Bruger:PHansen/Fredsbevægelse

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Dette er PHansens brugersandkasse. En brugersandkasse er en underside til brugerens brugerside. Den fungerer som et test- og udviklingsområde for brugeren og er ikke en encyklopædisk artikel.

Andre sandkasser: Wikipedias Sandkasse | Skabelonsandkassen.



Udkast til et lille opslag om Fredsbevægelse baseret på

den norske Fredsbevegelse

Jævnfør diskussionen her

Kan forbedres og forsynes med flere kilder

Til fri afbenyttelse






Fredsbevægelser omfatter forskellige folkelige politiske og sociale bevægelser som kæmper mod krig og for fred. Billedet viser kvinder fra aktivistorganisationen Women for Peace som demonstrerede i nærheden af FN-bygningen i New York under Cubakrisen i 1962.

Fredsbevægelse er et begreb som normalt bruges for at betegne idealistiske sociale bevægelser, hvis hovedmål er at frembringe verdensfred og forhindre krig og konflikter uden brug af vold.[1] Fredsbevægelsen støtter politiske kræfter som forsøger at forhindre eller afslutte krige.

Ved at fremme ideer om pacifisme og ikke-vold og benytte metoder som demonstrationer, lommyvirksomhed, diplomati, etisk handel, militærnægtelse og boykotaktioner har fredsbevæegelsen søgt at nå sine mål. Det har derfor ikke været sædvanligt at indregne humanitære hjælpeorganisationer som fx Røde Kors, menneskerettighedsgrupper eller bistandsorganisationer i fredsbevægelsen.

Se også[redigér | rediger kildetekst]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ 'Fredsbevægelse' hos Ordnet.dk

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]


Kategori:Sociale bevægelser Kategori:Pacifisme Kategori:Fred Kategori:Forsvarspolitik


{{Samfstub}}