Bruger:PHansen/Guðmundur Pétursson Thorsteinsson

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Foto af Mugg, taget nogensinde andre årti 20. århundrede af Magnúsi Ólafssyni.

Guðmundur Pétursson Thorsteinsson, bedre kendt som Muggur, (5. september 189127. Juli 1924) var den islandske kunstner fra Bíldudal, søn athafnamannsins Peter J. Thorsteinssonar og Ásthildar Guðmundsdóttur. Knattspyrnumennirnir Samuel, Gunnar og Personsøger var brødre, Muggs.

/ Goo:

Gudmundur Petursson Thorsteinsson, bedre kendt som Muggur, (5 September, 1891 - July 27, 1924) var en islandsk kunstner fra Bíldudal søn iværksætteren Peter J. Thorsteinsson og Asthildur Guðmundsdóttir. Fodbold mænd Samuel, Gunnar og personsøger var brødre Muggur.

Liv / biografi[redigér | rediger kildetekst]

Han flyttede til Danmerkur i år 1903, en 12-årig med sin familie til København. Han gjorde ting, da, i Island eller i Danmark og rejst en masse. Af de job, der Muggs kan nævne klippimyndina Syvende dag i Paradis, men eftirprenntun af billedet er bred, blýantsteikninguna Kys, altaristöfluna Kristus helbreder de syge i Bessastaðakirkju, filmen Kolaburður af kolaburði kvinder i Reykjavik, men ikke i Bíldudal kvinder var døde, give op kul, ólíumálverið Snæfellsjökull og Den bedrövede Prins eller Hryggi prinsen. Han arbejdede på komplekse projekt med olie, vatnslitum, kul og klippimyndum, herunder "den Syvende dag i Paradis" og barnabókina Historien om Dimmalimm. Han trak mange billeder, der opretter forbindelse til det emne, digte þjóðsagna. Nogle af dem er meget sjove og underholdende. Han trak billeder af folk, og han malede billeder af blomster og landskaber. Han illustrerede mand, for en islandsk kort, der var det første kort i Island og blev meget populær. Muggur var ikke kun fascineret af myndlistinni tror, at han var en stor skuespiller og spillede en af aðalhlutverkunum i første leiknu filmen blev lavet i Island, Historie Borgarættarinnar januar i 1921.

/ Goo:

Gudmundur flyttede til Danmark i 1903 12-årig med sin familie til København. Han boede enten i Island eller Danmark og rejste meget. Af de store værker Muggur omfatte collager syvende dag i paradis, men eftirprenntun af billedet er bred, blyantstegning kys, altertavle Kristus helbrede de syge er i Bessastaðakirkju, billede Kul Regnskabsmæssig kul potentiale kvinder i hovedstaden, men ikke bruge den Bíldudal at kvinder fik lov til at udpege en kul ólíumálverið gletsjer og Den bedrövede prins eller prins rygsøjlen. Han arbejdede en række opgaver med olie, akvarel, kul og collage, herunder "Seventh Day in Paradise", og børnebogen historie Dimmalimm. Han trak mange billeder relateret til emnet af islandske legende. Nogle af dem er meget sjove og underholdende. Han tegnede billeder af mennesker, han malede billeder af blomster og landskaber. Han illustrerede også islandske kortene var de første kort i Island og blev meget populær. Muggur var ikke kun fascineret af kunst, men han var en vidunderlig skuespiller og spillede hovedrollen i en af ​​de første spillefilm lavet i Island, historie Eyed januar 1921.Guðmundur flyttede til Danmark i 1903 12-årig med sin familie til København. Han boede enten i Island eller Danmark og rejste meget. Af de store værker Muggur omfatte collager syvende dag i paradis, men eftirprenntun af billedet er bred, blyantstegning kys, altertavle Kristus helbrede de syge er i Bessastaðakirkju, billede Kul Regnskabsmæssig kul potentiale kvinder i hovedstaden, men ikke bruge den Bíldudal at kvinder fik lov til at udpege en kul ólíumálverið gletsjer og Den bedrövede prins eller prins rygsøjlen. Han arbejdede en række opgaver med olie, akvarel, kul og collage, herunder "Seventh Day in Paradise", og børnebogen historie Dimmalimm. Han trak mange billeder relateret til emnet af islandske legende. Nogle af dem er meget sjove og underholdende. Han tegnede billeder af mennesker, han malede billeder af blomster og landskaber. Han illustrerede også islandske kortene var de første kort i Island og blev meget populær. Muggur var ikke kun fascineret af kunst, men han var en vidunderlig skuespiller og spillede hovedrollen i en af ​​de første spillefilm lavet i Island, historie Eyed januar 1921.

Muggur var listnám hans i Danmark på Det Kongelige danske Kunstakademi i København, år 1911-1915, men han fik omkring i námsferðum hans, herunder Tyskland, usa og Italien. Muggur var kun 32 år gammel, da han døde af brjóstveiki i Danmark. Alle kunsten efter Mugg er af höfundarétti ifølge islandske höfundalögum. Stykker, som han ejede, ved opinberra stofnanna er at finde i Listasafni Island.

/ Goo: 

Muggur hans studeret kunst i Danmark Det Kongelige Danske Kunstakademi i København i årene 1911-1915, men gik langt i deres studiebesøg, herunder Tyskland, USA og Italien. Muggur var kun 32 år, da han døde af brystkræft i Danmark. Alle kunstværker af guiden fra ophavsretten i henhold til lokal lovgivning om ophavsret. Hans værker, der ejes af offentlige institutioner kan findes i det nationale galleri.

Udstillinger[redigér | rediger kildetekst]

Kunst af Gudmundur har været vist rundt om i landet, herunder:

  • Hafnarhúsið - synspunkt - På hjørnet af yderst generøs og filosofi 21. maj - 4. september 2011
  • Gerðarsafn i Kópavogi, 3. Juli - 29. August 2010
  • Art gallery of Islands - Islandsk kunst 1900-1930 27. mars - 2. maj 2004
  • Tónlistarskólinn i Bíldudal, juli 2002
  • Gerðarsafn i Kópavogi, 3. Juli - 29. August 2010
  • Art gallery of Islands - fra myndheimi Muggs 1991
  • Et kunstgalleri ASÍ 1984
  • Bogasalur Þjóðminjasafnsins 1958
  • Ásmundarsalur 1948

Værker[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Kilder[redigér | rediger kildetekst]

[[Kategori:Døde i 1924]] [[Kategori:Født i 1891]] [[Kategori:Skuespillere fra Island]] [[Kategori:Malere fra Island]]