Bruger:RunFastBernie/Sandkasse1

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Aalborg Fremad
Klubdetaljer
Kaldenavn(e) Fremad, Tukanerne
Grundlagt 11. januar 2015 (8 år)
Forbund DBU (lokalunion: DBU Jylland)
Hjemmebane Herningvej stadion
Danmark Aalborg, Danmark
Kapacitet 2000 tilskuere (0 sæder)
Formand Kevin Larsen
Cheftræner Kevin Larsen
Assistent Nicklas Bregendahl
Andet
Websted www.aalborgfremad.dk[1]
Spilledragt
Spilledragt
Spilledragt
Spilledragt
Hjemmebane
Spilledragt
Spilledragt
Spilledragt
Spilledragt
Spilledragt
Udebane
Infoboks opdateret: 23. juli 2018

Aalborg Fremad (i nordjyske folkemunde blot kendt som Fremad) er en nyere dansk fodboldklub hjemmehørende i den nordjyske hovedstad Aalborg. Klubbens førstehold spiller pt. i Serie 5 i DBU Jyllands turneringer. Klubben har udover førsteholdet, også et andethold samt et damehold.

Klubben blev i 2015 stiftet under navnet Tukanernes Fodboldklub primært af folk med rødder i Coop koncernen. Siden blev klubbens navn ændret til det nuværende. Klubbens hjemmebanedragt er kongeblå og sortstribet trøje, sorte shorts og sorte strømper. Udebanedragten er rød med hvide ærmer med sorte shorts og sorte strømper. Spillertøjet leveres af tyske Puma, herunder også amatør og dameafdelingen.

Klubben har siden stiftelsen haft hjemmebane på Herningvej skole i Aalborg Øst. Klubbens nuværende hovedsponsor er pubkæden The Old Irish Pub.

Klubbens historie[redigér | rediger kildetekst]

Som Tukanernes Fodboldklub[redigér | rediger kildetekst]

I november 2015 på Café Frederiksberg blev Aalborg Fremad stiftet dog under navnet Tukanernes Fodboldklub. Klubben var at skabe en forening hvor det sociale var i højsædet. Ligeledes ønskede stiftere at klubben ville være firstmover på flere sociale platforme, og være med til at revolutionere måden at drive en fodboldklub på. I foråret 2016 spillede klubben sin første turneringskamp i Serie 6 imod bysbørnene fra Aalborg Chang som dog endte med et 4-0 nederlag. I efterårssæsonen 2016 rykkede klubben op i Serie 5. Efteråret 2017 bød igen på endnu en oprykning, denne gang til Serie 4.

Efter februar 2018[redigér | rediger kildetekst]

En enig generalforsamling vedtog i februar 2018, at klubben Tukanernes Fodboldklub skiftede navn til Aalborg Fremad. Navneskiftet mente bestyrelsen skulle styrke klubbens brand i det nordjyske. Klubben ændrede udover navn og logo også klubfarver. Klubben har siden navneændringen arbejdet mere med breddesporten fremfor elite.

Tidligere profiler og æresmedlemmer[redigér | rediger kildetekst]

Mira Mupier Klubbens største profil var den amerikanske angriber Mira Mupier, der spillede for klubben fra 2016-2017. Den fysisk stærke angriber havde tidligere i karrieren bl.a. spillet for MLS-holdet Chicago Fire, og i 2. division for FC Jammerbugt. Mira spillede 15 kampe for Tukanerne og bidrog med 9 mål, 10 assists, og var hovedarkitekten bag Miraklet på ØB Park.

Niklas Skovgaard Johannesen Det skabte en del opsigt, da den daværende anfører for Aalborg Chang Niklas Skovgaard Johannesen i foråret 2017 skiftede Jyllandserien ud med Serie 5 bold hos Tukanerne. Han etablerede sig lynhurtigt som holdets leder, og fik ligeledes æren at at bære anførerbindet. Sæsonen klubbens mest succesfulde hidtil, og kulminerede med en oprykning til Serie 4. Efter oprykningen skiftede Niklas tilbage til Aalborg Chang på en free transfer.

Miraklet på ØB Park[redigér | rediger kildetekst]

På en sommervarm juni eftermiddag mødte tukanerne de daværende ærkefjende fra Øster Sundby Boldklub på deres hjemmebane ØB Park. Et lettere skadesplaget Tukanhold blev i første halvleg løbet over ende af angriberen Rasmus Kristensen, som ØB ganske ulovligt havde valgt at bruge i kampen. Bagud 4-0 til halvleg, havde Tukanerne brug for en talisman af en anden verden, og da Mira Mupier ankom til anden halvlegs start vendte kampbilledet totalt. Med få minutter igen fik Tukanerne et frispark på kanten af ØB's straffesparksfelt. Mira Mupier tog selv frisparket og bragte Tukanerne foran 6-5 til enorme jubelscener. Som Tukanerne spillede klubben 6 kampe imod ØB, som alle er endt med sejre.

Rivalisering[redigér | rediger kildetekst]

Med mange klubber baseret i Aalborg, er der mange lokalrivaler. Aalborg Fremads ærkefjende er dog FK Fjordsiden fra Aalborg SØ, som klubben har haft et anspændt forhold til gennem flere sæsoner. Som Tukanerne var rivalen dog Øster Sundby Boldklub. Denne rivalisering er dog blevet skrinlagt efter navneændringen.