Bruger:TBA/Sandkasse

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
LeBron James
Personlige data
Fulde navn LeBron Raymone James
Fødsels­dato 30. december 1984 (39 år)
Fødested Akron, Ohio, USA
Klub information
Højde 203 cm
Positioner Small Forward
Nuværende­klub Miami Heat
Trøjenummer 6
College
Irish, Ohio state
NBA draft
Placering i draft
1
Årgang
2003
Draftet af
Seniorhold 1)
Årrække
2003-2010
2010-
Klub
Cleveland Cavaliers
Miami Heat
Kampe
472

Noter:
1) Klubber som senior med optrædener og scoringer.

Wikidata:

LeBron Raymone James (født 30. december 1984 i Akron, Ohio) er en amerikansk basketballspiller i NBA for Miami Heat. Han er to gange kåret til MVP (Most Valuable Player) i NBA (2008-2009 og 2009-2010). Han er også kåret til All-Star MVP to gange (2006 og 2008).

LeBron James blev valgt som nr. et ved draftet til NBA i 2003, hvor han blev valgt af Cleveland Cavaliers. I modsætning til de fleste spillere, der vælger at tage på college først, gik han direkte fra high school til NBA.

Tiden før NBA Allerede før high school gjorde han sig bemærket som basketballspiller. Han var, da han gik i 8. klasse, 1 m og 83 cm høj, kunne spille alle fem positioner på basketballbanen og havde udviklet en sjette sans for spillet[1]. Allerede i sit første år i high school, Saint Vincent-Saint Mary High School (SVSM) i Akron, hvor han var 1 meter og 90 centimeter høj, var han med til at sikre skolen sit første delstatsmesterskab siden 1984. I løbet af den efterfølgende sommer voksede han til at blive 2 meter høj og lignede mere en mand end en dreng[1]. Da han skulle i gang med sit andet år, var rygterne om, at SVSM havde en særlig spiller begyndt at cirkulere, og skolen besluttede at flytte åbningskampen til det lokale universitet, University of Akron, hvor der var plads til ca. 5.000 tilskuere[1]. SVSM tabte kun én kamp i løbet af sæsonen og blev igen delstatsmestre. LeBron James blev kåret til MVP ved finalestævnet, blev udnævnt som All-American, og blev den første fra de yngre klasser, der blev delstatens "Mr. Basketball"[1].

I den efterfølgende sommer slog han for alvor sit navn fast, da han deltog i to meget prestigefyldte camps, USA Basketball Development Festival og ABCD Camp. Ved den første var han den første nogensinde fra de yngre klasser, der blev inviteret, og han endte med at slå scoringsrekorden og blive MVP. Ved den anden var Lenny Cooke, en forward fra New York, udset til at være det store navn, men han blev klart overstrålet af LeBron James. Efter denne camp lancerede New York Times - hjulpet på vej af LeBron James selv - et rygte om, at han ville gå ind i NBA Draftet allerede efter hans tredje år på high school. Han afviste senere rygtet, men det var med til at udbygge legenden om "King James", kælenavnet som han allerede havde på dette tidspunkt[1].

I løbet af Junior-året på high school begyndte spekulationerne om hans fremtid at florere. Han havde tilstrækkeligt gode karakterer til, at han kunne vælge og vrage mellem forskellige universiteter, men spørgsmålet var, om han egentlig overvejede college, da han først og fremmest så sig selv som basketballspiller. Med øget eksponering blev han samtidigt udsat mere og mere for de tillokkende sider ved at være professionel atlet. Bl.a. var der hård konkurrence mellem sportsudstyrsfabrikanterne adidas og Nike om at sikre sig hans underskrift på en sponsorkontrakt - ifølge medierne ville slutbuddet nå op i nærheden af 20 mio. dollars[1].

En af dem, som bemærkede ham, var John Lucas, som på det tidspunkt var head coach for det lokale NBA-hold, Cleveland Cavaliers. Han inviterede den dengang 17-årige LeBron til træning, hvor han bl.a. imponerede ved at lave dunks imod et par af holdets store spillere og med sit exceptionelle blik for spillet. Denne form for kontakt til unge spillere før NBA-draften er ulovlig ifølge NBA's egne regler, og det kostede John Lucas en karantæne på to kampe og klubben en bøde på 150.000 dollars[2].

NBA draft 2003 Da LeBron James efter hans Senior-sæson deltog i mere end to high school all star-arrangementer satte han effektivt en stopper for muligheden for at gå på college, idet han dermed var udelukket fra at deltage i den nationale turnering under det officielle college sportsforbund, NCAA. Det var derfor givet, at han ville indgå i NBA draftet i 2003. Denne draft årgang indeholdt udover LeBron James bl.a. senere superstjerner som Carmelo Anthony, Dwyane Wade og Chris Bosh, som alle kom . Han blev af En række hold viste stærk interesse i at få fat den 18-årige spiller, heriblandt hjemstatens Cleveland Cavaliers, som på det tidspunkt var blandt ligaens dårligste hold. John Lucas blev fyret lidt over halvvejs inde i sæsonen, efter holdet var startet med blot 8 sejre imod 34 nederlag. Holdet sluttede sammen med





Skak[redigér | rediger kildetekst]

VM-matcher[redigér | rediger kildetekst]

Klassisk VM:

FIDE VM:

Skakspillere[redigér | rediger kildetekst]

* Leonid Stein

Andet med skak[redigér | rediger kildetekst]

Et projekt for fremtiden er at fylde på indekset for Skakåbninger.

Superhelte[redigér | rediger kildetekst]

Monty Python[redigér | rediger kildetekst]

---

  1. ^ a b c d e f JockBio.com. "LeBron James — Biography". Hentet 16. juli 2010.
  2. ^ Susan Shan. "King James was meant to rule Cleveland". Hentet 7. september 2010.