Bruger:Team Schack

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Team Schack startede som familien Schacks Geocacher navn. Og er også navnet på min hjemmeside.team-schack Og min bruger navn på diverse Forumer og lignende.

Hvem er Schack.[redigér | rediger kildetekst]

Jeg hedder Michael Schack (bliver for det meste kaldt Schack) er en årgang 1968. Uddannet snedker og Glarmester. Bosiddende i syd-vestjylland, på en lille landejendom.
Gift og har to børn. Mine fritids interesser: HJV, spejder, Geocaching og 1-2. Verdenskrigs bunker og fæstningsanlæg. Med hovedvægt på Sikringsstilling Nord.

Det var for øvrigt igennem Geocaching jeg lærte Wegge at kende. Som opfordrede mig til at skrive om Sikringsstilling Nord her på Wikipedia. Det er hermed gjort. På trods af lidt begynder vanskeligheder og diskussioner om ophavsret på billeder, er jeg blevet bidt af den her Wiki-virus. Så der kommer nok mere fra min side om 1-2.verdenskrig og militæret.

Min historie om Sikringsstilling Nord.[redigér | rediger kildetekst]

Under en af mine utallige ture, langs Vestkysten for at kikke på bunker fra 2. WW.

Faldt jeg over en bunker, ved Skærbæk som bestemt ikke var fra 2. WW. Ved at spørge mig frem, på de omkring liggende ejendomme. Blev jeg henvist til, en mand på 88 år. Som var opvokset tæt på stedet. Mange kander kaffe sener, havde jeg et ret godt billede, af anlægget ved Skærbæk. Som bestod af ca. 50 bunker.

De næste par år fandt jeg nogle enkelte bunker, men det var ikke nemt, for der fandtes ingen samlet opslagværk over stillingen. I 1994 gik det meget stærkt, da fik jeg en bog tilsendt, fra en fra Skærbæk Kommune. der havde hørt om min interesse, for gamle beton klumper. Bogen heder ”Guide til Sikringsstilling Nord ” udgivet af Sønderjyllands Amt. Der i er der beskrivelse af, 30 anlæg der er lavet offentlig adgang til. Bogen indeholder desværre en hel del fejl, og en del af de beskrevne anlæg er ikke længer tilgængelig, på grund af ejer skifte og andet ! Men kan bruges som guid til de anlæg der er tilgængelig. Følg de små blå skilte.

Siden har jeg fundet en bog skrevet i 1992. Af Mogens Scott Hansen der på privat basis har brugt Ca. 25 år på at samle, og registrer alle de oplysninger, han kunne om anlægget. Ved hjælp af blandt andet den, og ved at snakke med lokale folk, jeg har mødt på mine utallige vandre ture, langs linjen har jeg fundet ca. 55 anlæg som ligger i private skove, midt på marker, og andre steder hvor der hverken er veje eller stier til.

Forår 2006. Nu går det stærk.

Jeg har fået adgang til Mogens Scott Hansens Samling/Arkiv.

Efter aftale med Mogens´s kone Mette S Hansen. Fortsætter jeg Mogens´s registrerings arbejde med SikNord. Det indbefatter blandt andet elektronisk registrering af bånd, negativer, dias, foto, dokumenter og alt mulig andet materialer der ligger i M. Scotts Samling/Arkiv. Og opfølgning på en hel del uafklarede ting ude i Linjen.

Michael Schack.

Artikler jeg vil arbejde med.[redigér | rediger kildetekst]

Links jeg bruger meget.[redigér | rediger kildetekst]