Brugerdiskussion:Fod

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Velkommen!

Hej og velkommen til Wikipedia. Vi er glade for at se dig, og for at du vil bidrage til projektet. Hvis du er i tvivl om, hvordan du skal gribe det an, er der lidt startinformation ved at følge disse links:

Hvis du ikke er inde i koder, klammer og tegn, så skriv blot uden koder og hold så øje med hvad andre gør ved din tekst de kommende dage. Så lærer du hurtigt hvordan det hele virker :-) Wikipedia er i øvrigt opbygget, så du slet ikke kan komme til at ødelægge noget, selvom du gør noget forkert. Alt kan bringes tilbage til, hvordan det var før, og det er der nogen, som sørger for.

Skulle du gå i stå og ikke kunne finde vejledning, så er der flere måder at få hjælp på. Den allersimpleste er at trykke på "min diskussion" i øverste linje, vælge redigér og skrive et spørgsmål. Så udfylder du ruden "Beskrivelse" forneden og trykker på knappen "Gem side" lige nedenunder. Inden for kort tid vil du sikkert se, at der på din skærm står, at du har fået svar.

Det vigtigste er at udfylde feltet "Beskrivelse", for indholdet af det kan ses af alle på seneste ændringer, så vi véd, hvad der sker. --Sir48 (Thyge) 24. jul 2006 kl. 13:19 (CEST)

Hvornår er en kildehenvisning fornuftig?[rediger kildetekst]

Spørgsmål: Jeg kan se, at Jan Friberg er faldet over og har fjernet flere af mine (og andres) kildehenvisninger [1] og [2]; der er da ingen reklame i de henvisninger? Hvilken retningslinie har jeg overset? --Fod

Jeg kan også se, at andre har samme spørgsmål: [3] --Fod
Hej Jakob, Hvis du skal stille spørgsmål skal du typisk gøre det på diskussionssiden for den person du vil spørge, eller på Landsbybrønden. Det er ikke sikkert at nogen følger din diskussionsside. Underskrifter laves let med "--~~~~" --Martin 21. aug 2006 kl. 12:38 (CEST)

Billede af Ole Rømers Høj[rediger kildetekst]

Da jeg kiggede på artiklen om Ole Rømers Høj bemærkede jeg, at det billede, som du har indsat (og så vidt jeg kan se også lagt på Commons), ser en smule underligt ud. Jeg er lidt i tvivl, om det er med vilje, at de tre billeder er sat sammen på den måde, eller du har forsøgt, at få billedet til at se "normalt" ud, men ikke helt har kunnet få det til at fungere. Personligt synes jeg ikke, det ser særlig godt ud, men det er selvfølgelig min helt personlige æstetiske mening, som andre kan være ganske uenige i med god grund.

Personligt foretrækker jeg ihvertfald at beskære sammensatte billeder, så der ikke er "hakker" i top og bund (fx som jeg har gjort i artiklerne om Hasle Bakker og Brabrand Sø). --Heelgrasper 22. aug 2006 kl. 02:37 (CEST)

Hej Jakob - ja, har ret; det er en afvejning af, hvor "pæne" billeder bør se ud. Jeg synes, der er en kvalitet i at kunne se, at billedet er sat sammen af flere elementer, og jeg synes sådan set, at det i de fleste tilfælde giver et mere interessant billede. Jeg har brugt Canons Photostitch-software til at sætte billederne sammen, og det er ikke noget problem at beskære dem, hivs man ikke foretrækker de hvide kanter. Jeg forestiller mig også, at det nemt kan gøres i allerede eksisterende billeder i Commons, hvis man får lyst til at forbedre et eksisterende billede? (PS. Pænt billede af Hasle Bakker, i øvrigt!)--Fod (Jakob) 23. aug 2006 kl. 08:00 (CEST)
Et lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du opretter nye artikler, så husk at kategorisere dem. Du skal altså finde eller oprette en eller flere kategorier, som de pågældende artikler passer ind under.

--PhoenixV 18. jun 2007, 11:43 (CEST)

Retskrivning[rediger kildetekst]

Hej Fod! Jeg vil lige gøre dig opmærksom på, at Wikipedia som hovedregel følger Retskrivningsordbogen (RO) ved artikelnavngivning, og i RO staves "volt" med småt. Der har dog været en lang debat om netop dette emne på Landsbybrønden, og da den endnu ikke er afsluttet, vil jeg ikke flytte artiklen tilbage. Du skal dog lige være opmærksom på, at SI-enheder i hvert fald ikke er mere autoritative for dansk Wikipedia end RO. --PhoenixV 18. jun 2007, 11:47 (CEST)

Indsætning af POV[rediger kildetekst]

Hej Fod fu har indsat en POV i artiklen Bøje Taagaard Nielsen kan du ikke begrunde dette på artiklens diskussionsside. MVH --Rasmusbudde 1. mar 2008, 23:25 (CET)

Allerede gjort? --Fod (Jakob) 1. mar 2008, 23:32 (CET)

Flagikoner[rediger kildetekst]

Flagikoner ved fødsels- og dødssteder i infobokse bør vel afspejle de lande, der var gældende på det pågældende tidspunkt. --Palnatoke (diskussion) 28. dec 2016, 14:50 (CET)

@Palnatoke: Er det overhovedet formålstjenligt med flagikoner, hvad er grunden til at indsætte dem? Skal vi indsætte dem, fordi vi kan, eller har de et formål i sig selv, jeg ikke kan gennemskue? mvh Per (PerV) (diskussion) 28. dec 2016, 15:10 (CET)
Jeg betragter dem som pæne, men det er så også alt. De tilføjer ikke nogen reel værdi, og anakronismer er bare en dårlig idé. --Palnatoke (diskussion) 28. dec 2016, 15:18 (CET)