DMX (rapper)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
DMX ved den 79th Annual Academy Awards afterparty (2007)

Earl Simmons, bedre kendt som DMX (født 18. december 1970 i Mount Vernon, i New York, USA) er en amerikansk rapper og skuespiller som var meget populær i slutningen af 1990'erne og tidligt i det 21. århundrede for sin rapmusik i USA. De film, han er mest kendt for at have spillet med i, er nok Cradle 2 the Grave og Romeo Must Die. I Danmark er han dog relativt ukendt, da han ikke har været særlig kommerciel succesfuld i Skandinavien. Han er mest kendt for sangene X Gonna Give It To Ya og Fuck All Day Fuck All Night.

Han har udgivet 4 albums, som har solgt utrolig godt i USA men i Danmark blev han ikke nogen succes før hans tredje album, som blev en stor succes.

Han er også kendt som The Dog og Dark Man X (forkortet DMX)

Han havde en hård barndom og blev født som det andet barn ud af 3 og voksede op i socialt boligbyggeri på School Street, i Yonkers, New York. Som 13-årig begyndte han at rappe og humanbeatboxe for folk for at tjene penge til sin fattige famillie. I teenageralderen fik han konstateret maniodepressiv sindslidelse og det førte blandt andet til at han brugte mange af sine sene teenageår og unge voksenår på at sidde i fængsel. 30. januar 2009 blev han idømt 90 dages fængsel for dyremishandling, tyveri, narkobesiddelse og for at have kørt for stærkt.

Diskografi[redigér | redigér wikikode]

Filmografi[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Rapper Stub
Denne biografi om en rapper er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi