Daniel Bachmann Andersen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Daniel Bachmann Andersen

Personlig information
Født 1. juni 1990 (33 år)
Sønderborg, Danmark Rediger på Wikidata
Nationalitet Danmark
Ægtefælle Tiril Ånerud, norsk dressurrytter
Partner Tiril Bachmann Andersen
Børn 2
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Berider
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Daniel Bachmann Andersen (født 1. juni 1990) er en dansk dressurrytter.[1] Han er gift med den norske dressurrytter Tiril Bachmann Andersen og sammen har de to børn.

Daniel Bachmann Andersen begyndte at ride som 7-årig i hjembyen Hammel. Men som 10 årig blev interessen for alvor vagt, da han mødte den tidligere OL-rytter Morten Thomsen, der netop havde været til OL i Sydney. Morten Thomsen var berider og i de næste 6 år kom Daniel Bachmann Andersen dagligt i hans stalde og begyndte også at starte Mortens heste i konkurrencer.

Morten Thomsen hjalp Daniel Bachmann Andersen til Tyskland som 16 årig som berider-lærling hos den danske landstræner Rudolf Zeilinger[2]. Det blev til 6 år i Tyskland inden Daniel Bachmann Andersen kunne flytte tilbage til Danmark med eksamensbevis og sin kæreste Tiril.

I juni 2019 blev Daniel Bachmann Andersen for første gang Danmarksmester i dressur på sin hest Blue Hors Zack[3]. 2 måneder senere i august 2019 var Daniel Bachmann Andersen på det danske hold, der sluttede på 5. pladsen ved EM 2019 i Rotterdam og samtidig kvalificerede Danmark til OL i Tokyo. Daniel Bachmann Andersen var i sommeren 2019 placeret som bedste danske rytter som nummer 8 på verdensranglisten[4].

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "Daniel Bachmann Andersen". fei.org. Hentet 24. august 2019.
  2. ^ "Daniel Bachmann Newsletter" (PDF). static1.squarespace.com. Hentet 24. august 2019.
  3. ^ "Daniel og hans halvblinde hest vinder DM i dressur foerste gang". dr.dk. Hentet 24. august 2019.
  4. ^ "FEI Dressage World Ranking". fei.org. Hentet 24. august 2019.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

SportSpire
Denne biografi om en dansk sportsudøver er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi