Diskussion:Båndoptager

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Hvor i al verden har DAT-båndoptagere været forbudt, og hvornår? Byrial 25. okt 2004 kl. 22:36 (CEST)

Jeg mener at kunne huske, at man i Japan fremstillede DAT-båndoptagere, men de blev ikke eksporteret, fordi "man" skønnede, at de ville være en risiko for piratkopiering. Tilsvarende er der vist stadig solgt dv-videokameraer, der ikke kan optage digital video fra en ekstern kilde, men kun fra linsen. Men der er vist historie nu. Så måske vi skulle ændre ordlyden, så det ikke lyder, som om der var en lov - der forbød disse apparater. Men "kun" firmaer, der i en periode ikke ville lancere disse ting.--hansjorn 25. okt 2004 kl. 22:41 (CEST)
Det er fint at ændre artiklen til noget som er korrekt og præcist. Men lad venligst være med at skrive eller rette artikler baseret på hvad du mener at huske. Undersøg først fakta, og skriv så hvad du finder frem til, og gerne med kildeangivelse. Hvem opfandt den og hvornår? Hvem skønnede at de ikke skulle eksporteres (firmaet eller en myndighed). Hvor længe varede det? Osv. Byrial 25. okt 2004 kl. 22:55 (CEST)
Hør nu her, kære Byrial - det er jo ikke nogen doktordisputats, jeg er ved at skrive, vel? - Wiki betyder hurtig, som du vist ved, og så kan det kobles sammen med deling af viden. F.eks. kunne det jo tænkes, at andre kom forbi og sagde: Det ved jeg noget om, det var Sony, der i 1994 holdt DAT-båndoptageren tilbage og satte en pind på deres videokamera, så den ikke kunne bruges til tilbagekopiering osv. osv. Det en bruger til enhver tid skriver er skrevet i bedste mening, og det er fint, hvis du kan påpege noget, der går ud over det rimelige, f.eks. et forbud, som nok ikke var noget sådant. Så kan man rette det og sætte noget andet i stedet, der er bedre. Så jeg vil lade det stå som det er lige nu, idet der mangler meget mere i den artikel .. men lidt er bedre end intet, eller? --hansjorn 25. okt 2004 kl. 23:43 (CEST)
Lidt og med sikkerhed korrekt er bedre end ingenting. Lidt og muligvis forkert er værre end ingenting. Dette er ingen doktordisputas, og må ikke være det fordi original forskning ikke velkommen. Men det er en encyklopædi, og det bedes du respektere. Lad venligst være med at skrive noget som kun er baseret på hvad du "mener at kunne huske"!
Med fare for at fare med ulempe, så mener jeg dog, at jeg er rimelig sikker i min sag - så sikker, at jeg godt tør lægge navn til den påstand, at skridtet fra analog til digital båndoptager er værd at skrive om. Også og især i en åben encyklopædi. Så jeg insisterer og vil fortsætte med artikler om Digital båndoptager eg. DAT, hvorfra jeg vil divergere til videobåndoptager - alt sammen med det gode formål at 1) beskrive tingene objektivt og 2) komme med gode henvisninger til problemområder, herunder piratkopieringsaspektet. Andre er mere end velkomne til at bidrage med deres erfaringer. Skal vi så ikke slutte med at tærske langhalm Byrail og se til at komme tilbage på sporet? Der er nok at tage fat på, som du/I kan se af de røde lænker i dette bette afsnit --hansjorn 27. okt 2004 kl. 12:28 (CEST)
Når jeg ser på en:Digital Audio Tape, ser jeg noget om en skat på DAT. Kunne det være hvad du mener at huske, hansjorn?
Nej - men det er en sammenhæng. Det jeg KAN huske er, at jeg ville have sådan en DAT-ting, men jeg kunne ikke købe den, trods det, at den var opfundet (i Japan og USA). Ingen ville/måtte importere den, før "man" havde sikret sig, at den ikke slog bunden ud af musikmarkedet. Så kom DCC-båndoptageren, som jeg var så dum at købe uvidende om, at den aldrig blev til en gængs standard (den virker dog fint mht. kopiering fra analoge medier). Og i dag bruger jeg min PC, en fm-tuner osv. til at fange musik fra æteren og omdanne den til ogg-filer, som ikke fylder så meget .. alt sammen helt lovligt, så længe jeg ikke sender det videre ud i den vide, hvide verden .. ;-)--hansjorn 27. okt 2004 kl. 13:07 (CEST)