Diskussion:Black metal

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
GA GA Denne artikel er blevet vurderet til Klasse GA på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Artiklen Black metal har gennemgået en evaluering på vej mod FA, som nu er blevet arkiveret. Der kan du muligvis finde ideer til, hvordan du kan forbedre denne artikel.
Artiklen Black metal har været vist på Wikipedias forside som ugens artikel i uge 21, 2009.

Huskeliste for Black metal: rediger · historik · overvåg · opdater

Opret huskeliste

Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Metal, et forsøg på at koordinere dækningen af heavy metal-musik og undergenrer på Wikipedia. Hvis du er interesseret, kan du redigere artiklen hvis diskussionsside denne skabelon sidder på, eller besøge projektsiden hvor du kan deltage i projektet.
GA GA Denne artikel er blevet vurderet til Klasse GA på vurderingsskalaen. Se kommentarer om vurderingen.

"Sortmetal flyttet til Black metal: Det hedder "black metal". Også i Danmark." - er der belæg for dette? Jeg synes at høre det første så meget som det sidste. --Pred (diskussion) 17. jan 2007 kl. 23:57 (CET)

Jeg er helt enig. Man benytter jo ikke så meget betegnelsen "sort metal". Odalisten 3. sep 2008, 22:25 (CEST)

Growl eller ej?[rediger kildetekst]

I denne ændring beskrives growl som noget, der hører til i death metal snarere end black metal. Det er også hvad jeg umiddelbart kan se i den engelske artikel, men begge genrer kommer i min musiknydelse cirka på niveau med kolikbørn, så... hvad siger I andre, og er der nogen kilder, man kan bruge? --Palnatoke 2. sep 2010, 22:34 (CEST)

Min opfattelse er helt klart, at growl primært hører death metal til og at man i black metal oftere skriger. De eneste kilder jeg har på stående fod er dog mit eget iTunes bibliotek. Jeg skal se om jeg kan finde noget mere brugbart et sted. --Mikkelmarius 2. sep 2010, 23:29 (CEST)
Det er også mit indtryk at skrig er langt mere dominerende i black metal. Jeg prøver at komme i tanker om noget growlende black metal, men de bands som gør brug af det (Isengard og Equlibrium (2:03 og 5:12) f.eks) spiller ikke som sådan "black metal", men blander flere stilarter og musikgenrer ind i det (folk, death etc.). Omvendt er der flere eksempler på dødsmetal som ikke growler, og hvor vokalen nærmest grænser til black metal-raspen. Så direkte at sige "en af de store forskelle mellem black og death er at black skriger og death growler" er nok en overforsimpling. Vi bør dog afgjort påpege at skrigeri er enormt udbredt i black metal - men ikke uden en kilde. --Metalindustrien A/S (tidligere Lhademmor) 6. sep 2010, 14:30 (CEST)
Hvad (tidligere Lhademmor) sagde! --Pred (diskussion) 6. sep 2010, 18:41 (CEST)

Mercyful Fate[rediger kildetekst]

det underligt mercyful fate ikke bliver omtalt mere,de da originale om nogen. jesper (Skrev 80.71.135.51 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Hej Jesper. Jeg synes da Mercyful Fate bliver nævnt ganske meget? Javist, de betragtes (med Venom) som værende et af de første bands i den første bølge, men det nævner artiklen da meget godt? --Metalindustrien A/S (tidligere Lhademmor) 5. jan 2013, 14:19 (CET)