Diskussion:Da Vinci Mysteriet

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Folketro Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Folketro, et forsøg på at koordinere oprettelsen af folketro-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Bogen er læst af mere end 17 millioner.

Jeg var ikke klar over, at der var lavet statistik over det, men der bør jo så være en kildehenvisning. Jeg har en stærk mistanke om, at der menes, at bogen er solgt i mere end 17 millioner eksemplarer – hvoraf nogle eksemplarer sikkert er blevet læst af flere personer og andre slet ikke blevet læst (endnu).

I øvrigt er der en mærkelig afvigelse i forhold til den engelske artikel, hvor der står: It is a worldwide bestseller with more than 60.5 million copies in print (as of May 2006). Hvis sætningen i vores artikel skal forståes, som den er skrevet, så må det betyde, at kun hvert tredje eksemplar af bogen er blevet læst af blot en enkelt person, hvilket jeg finder usandsynligt. Og hvis den skal forståes, som jeg har mistanke om, så virker tallet stærkt forældet. Selv om der selvfølgelig er en forskel på, hvor mange eksemplarer, der er trykt, og hvor mange, der er solgt, så virker det ikke sandsynligt, at kun under en tredjedel af de trykte eksemplarer er blevet solgt. --Heelgrasper 21. maj 2006 kl. 00:46 (CEST)

Undskyld mor, er det godt nu ;) --Kiks 21. maj 2006 kl. 01:19 (CEST)

Næh, jeg kan stadig ikke se noget om, at man har undersøgt, hvor mange der har læst bogen. Og jeg kan ikke rigtig se, hvorfor der skal klaskes en interwiki på midt i teksten, når der nu i forvejen er interwiki til den engelske artikel. Især ikke, når den netop ikke "beviser" det, der påståes. --Heelgrasper 21. maj 2006 kl. 01:24 (CEST)

Nu kan du ikke brokke dig mere vel? Det kan ikke være muligt så... --Kiks 21. maj 2006 kl. 01:28 (CEST)

Overdreven fokus på tilbagevisning af påstande i et FIKTIVT værk[rediger kildetekst]

Hvad skal vi dog med en fritstående punkt-for-punkt gennemgang af faktuelle fejl i bogen? Der er tale om [[fiktion]]. Ja, forfatteren har - formodentlig for at øge salget - påstået at bogen er 99% sand.

De fleste artikler om sådanne litterære værker indeholder information om værkets plot, temaer, modtagelse etc. Særligt modtagelsen er der rigtig meget at sige om - sjældent har et værk fået så prominent nedsabling (se den engelske side) NisJørgensen (diskussion) 22. dec 2017, 17:57 (CET)

Jeg fjernede nærmest hele kritikafsnittet. --Palnatoke (diskussion) 11. nov 2018, 18:10 (CET)