Diskussion:Frank Aaen

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Aalborg Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Aalborg, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Aalborg-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Folketinget Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Folketinget, et forsøg på at koordinere oprettelsen af folketingsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Frank Aaen er ikke længere kandidat i Aalborg-øst kredsen, men blev ved folketingsvalget i 2005 valgt i Århus.


"Frank Aaen deltog i den afghanske borgerkrig (1979-1987) mellem den kommunistiske regering og muslimske oprørere. Aaen deltog i samarbejde med det afghanske sikkerhedspoliti, KHAD, og den sovjetiske efterretningstjeneste KGB i afhøringer af tilfangetagne muslimer, efter eget udsagn hovedsageligt for at alsløre forbindelser mellem muslimerne og USA's efterretningstjeneste, CIA." Ovenstående må siges at være en overdrivelse af dimensioner, som nærmer sig løgnagtigheden. Frank Aaen fik som journalist lov til at afhøre nogle fanger. Det kan man mene om, hvad man vil, men det gør ham ikke til mere deltager i borgerkringen, end Lars Løkke Rasmussen, som jo er blevet fotograferet med maskinpistol og oprørsuniform på den anti-kommunistiske side af borgerkrigen. venligst Søren G.

- Nu har jeg ikke skrevet ovenstående; men formuleringen "efter eget udsagn..." burde da være nem at efterspore, for den, der har tid. (Skrev BigPen15 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

- Hvis bruger Bigpen15 har et problem med teksten, gider han så skrive det her, før han bare redigerer. --Rasmus81 17. mar 2007 kl. 16:32 (CET)

Ikke nødvendigvis. Hvis jeg lige falder over noget, der har retning behov, så retter jeg det naturligvis af hensyn til det almene vel. Det er sådan det fungerer. Så kan en anden jo evt. yderligere forbedre artiklen senere. Mvh. (Skrev BigPen15 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Nu misforstår du noget. Bare at fjerne et større og måske endda kontroversielt afsnit i artiklen kan give grobund for rygter om, at du har en politisk dagsorden du forsøger at gennemtvinge på Wikipedia.
Hvis du er uenig i det, så vær venlig at forklar dine synspunkter. Så kan andre forholde sig til det og vi kan prøve at blive enige om, hvad der bør ske. --|EPO| 14. apr 2007 kl. 14:48 (CEST)

Alfabetisering[rediger kildetekst]

Jeg har dags dato rettet sorteringsnøglen for Frank Aaen fra {{DEFAULTSORT:Aaen, Frank}} til {{DEFAULTSORT:Åen, Frank}}. Denne ændring er nu tilbageført af Bruger:Lhademmor.

Jeg rettede fra Aa til Å for at få artiklen sorteret under å i kategorierne. Så vidt jeg ved alfabetiserer man aa som å når det udtales som å - hvad der jo er tilfældet her. Jeg bemærker også at Frank Aaen på Folketingsmedlemmer valgt i 2007 står listet under Å og ikke A.

En række andre artikler - bl.a. Malou Aamund og Asger Aamund - har samme problematik - vent venligst med at redigere frem og tilbage til diskussionen er afklaret. -- JGC 14. nov 2007, 17:25 (CET)

Jeg mener personligt at man bør alfabetisere dem under a. Ved ikke hvad andre synes... --Lhademmor 15. nov 2007, 08:46 (CET)
Jeg mener også det skal være under a, da deres navne jo netop staves med a. Ellers skulle man også lægge artiklerne over på et andet navnerum - det duer jo ikke. --Sabbe 15. nov 2007, 09:04 (CET)
"aa" alfabetiseres som å: http://www.dsn.dk/nfs/1997-4.htm#Aabenraa (undtagelsen er Aachen, Haag og den slags). --Palnatoke 15. nov 2007, 09:20 (CET)
Jeg var ikke hurtig nok :-) Her er den centrale passage:
Reglen for placeringen af dobbelt-a (Aa/aa) er stadig den der står i Retskrivningsordbogens § 4.2:
Når bogstavforbindelsen aa udtales som én vokal, alfabetiseres den som å uanset om den betegner en a-lyd eller en å-lyd. Hvis den eneste forskel på to ord er at det ene skrives med å og det andet med aa, kommer formen med å først, fx krål - kraal, Nygård - Nygaard. Når aa udtales som to vokaler (dvs. når de to a'er hører til hver sin stavelse som i fx ekstraarbejde), alfabetiseres forbindelsen som to a'er.
Santac 15. nov 2007, 09:24 (CET)
Tak for uddraget - jeg havde glemt at også aa udtalt som (ét) a placeres under å. Men er der nu rimelig enighed om at placere/sortere opslag som Frank Aaen o.l. under å? -- JGC 15. nov 2007, 11:03 (CET)
Jeg bliver i tvivl om Aachen og Haag - de udtales da som ét a hver. På den anden side ser jeg at SDE har Aachen, Alvar Aalto, Aare og Aargau i første bind... --Palnatoke 16. nov 2007, 21:39 (CET)