Diskussion:Hans Erling Hækkerup

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Folketinget Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Folketinget, et forsøg på at koordinere oprettelsen af folketingsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Det er problematisk at kalde denne mand for Hans Erling Hækkerup, for i samtiden hed han blot Hans Hækkerup. --Palnatoke 14. jun 2005 kl. 13:09 (CEST)

Hans fulde navn er entydigt, og vi har før set eksempler på, at samtidsnavnet ikke bliver brugt jf. William J. Clinton. Alternativt kunne han hedde Hans E. Hækkerup.--Maitch 14. jun 2005 kl. 13:17 (CEST)
Der er stor forskel på dansk og amerikansk navnetradition, og entydighedskriteriet er en teknisk detalje, som ikke bør påvirke indholdet. --Palnatoke 14. jun 2005 kl. 13:19 (CEST)
Hvis der er så stor forskel, hvor står Bill Clinton under en:Bill Clinton på den engelske side. Jeg vil også lige tilføje, at vi nok skal lave en flertydig et eller andet sted. --Maitch 14. jun 2005 kl. 13:22 (CEST)
Fordi begge navne bruges i det offentlige rum - i Danmark bruger vi ikke folks fulde navn i det offentlige rum, med mindre de selv gør det (idet mellem/efternavnssituationen er en undtagelse). --Palnatoke 14. jun 2005 kl. 13:27 (CEST)
Jeg har aldrig hørt Bill Clinton blive omtalt som William J. Clinton i det offentlige rum i Danmark. Jeg ser situationen lidt lige som med forkortelser. Vi foretrækker at de bliver skrevet helt ud, da forkortelsen i sig selv giver flertydighedsproblemer. --Maitch 14. jun 2005 kl. 13:32 (CEST)
Jeg synes at denne side skal flyttes til Hans Hækkerup (1907-1974) fordi han kendes under dette navn. (årstallene fordi politiker/minister eller lign. ikke vil være nok til entydiggøre). Artiklen om Bill Clinton bør selvfølgelig hedde sådan – han kaldes ikke andet. Byrial 14. jun 2005 kl. 22:50 (CEST)
I dag bliver Anders Fogh Rasmussen kaldt Anders Fogh, og Poul Nyrup Rasmussen blev kaldt Poul Nyrup. Når det handler om personer som bliver nævnt ofte, vil man altid forkorte navnet. Jeg synes ikke det er nødvendigt at bruge årstal, når vi har et fuldstændigt entydigt navn. --Maitch 14. jun 2005 kl. 22:54 (CEST)
Nej, de hrr. Rasmussen kaldes såmænd ofte ved deres fulde navne. Der er i øvrigt to ting indblandet her:
  • Hvilket navn passer bedst til artiklen?
  • Hvilket navn er mest entydigt?
Det første spørgsmål besvares med "Brug de mest almindelige navne på personer og ting", det andet spørgsmål fører i yderste konsekvens til at vi identificerer artiklerne med fortløbende numre eller noget andet tilsvarende indholdstomt. --Palnatoke 14. jun 2005 kl. 23:13 (CEST)
Der er jeg så uenig, og i den tekst du henviser til, står der ikke noget som kan bruges i vores situation. Så vidt jeg kan læse skal vi bruge det navn der passer bedst "Hans Hækkerup". Derudover står der, at vi så vidt muligt skal undgå konflikter med andre artikler, hvilket lige så godt kunne være at skrive det fulde navn, som det du hentyder til. En anden ting er, at en bruger har større chance for, at med én søgning, ramme den korrekte artikel med dette navn end med årstallene i parenteserne. --Maitch 14. jun 2005 kl. 23:23 (CEST)
Du tror at det er mere sandsynligt at en bruger kender et obskurt og aldrig brugt andet fornavn end at brugeren kender fødsels- eller dødsår? Og ja, artiklen burde hedde "Hans Hækkerup", men det navn er optaget. --Palnatoke 14. jun 2005 kl. 23:27 (CEST)
Ja, det mener jeg. Hvem i alverden kan huske fødsels- og dødsår for politikere udenad. --Maitch 14. jun 2005 kl. 23:29 (CEST)
Jeg mener, at man bør kunne søge på: Hans Hækkerup - hvorefter man får præsenteret en flertydig side, hvor man så føres hen til det pt. 2 Hans Hækkerup'er: Hans Hækkerup f.1945 og Hans Erling Hækkerup f.1907 - og at vedkommendes mellemnavne naturligvis bør bruges som den korrekte og fuldstændige navneform. --hansjorn 15. jun 2005 kl. 01:03 (CEST)