Diskussion:Heinrich Christian Adeler

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Sletningsforslag: Heinrich Christian Adeler

Se evt. på Wikipedia:Sletningsforslag

Bruger:KLN har markeret denne artikel med {{Slet}}. --Henrik (heb) 12. jan 2011, 20:13 (CET)

  • Slet - Jeg har indstillet til sletning, da jeg ikke har kunnet finde kilder til denne (fiktive?) person. Artiklen er fuld af fejl - Cort Adeler var aldrig baron, og Rigsrådet nævnes, efter at dette var afskaffet. --KLN 12. jan 2011, 21:20 (CET)
  • Slet - Ud over KLN's udmærkede detektivarbejde kan man anføre, at det er svært at finde ud af, hvad manden skulle have udrettet af bredere interesse. --Arne (Amjaabc) 12. jan 2011, 21:31 (CET)
  • Slet. Artiklen er det rene fup. Thomas Vedelsbøl 14. jan 2011, 19:44 (CET)
  • Slet. --Rmir2 14. jan 2011, 20:17 (CET)
  • Slet - Da der tilsynelandende er problemer med at finde troværdige kilder på oplysningerne, og da visse af oplysningerne notorisk er urigtige, støtter jeg en sletning. Viser det sig efterfølgende, at det ikke er (det rene) fup, så kan den blot gendannes helt eller delvist igen. Det er et væsentligt problem for troværdigheden, hvis der på Wikipedia er tvivlsomme artikler. Så hellere, at der smutter en enkelt. --Pugilist 17. jan 2011, 15:14 (CET)
Konklusion:
Med udpræget mangel på kilder, og med stor usikkerhed om rigtigheden af artiklens indhold slettes denne. Pugilist 21. jan 2011, 16:00 (CET)

Gyldenløvesgade? -- Sebastjan

Jeg skal ikke gøre mig klog på, hvornår gaden har fået det navn, men her findes der bl.a. H.U. Ramsings kort over København ved martiklen i 1689, hvor man nok kan finde ud af, hvad gaden hed dengang (uden tvivl lidt nemmere, hvis man har en vis minimumsviden om Københavns geografi). --Heelgrasper 18. feb 2006 kl. 16:40 (CET)
I 1705 var Kbh. indesluttet af volde og porte. Palæet må altså have ligget enten uden for eller inden for voldene.
Den nuværende Gyldenløvesgade ligger uden for de daværende volde, og den kan ikke have eksisteret dengang, idet der derude blot var marker. Ejheller er det rimeligt at nogen skulle være faldet på at bygge et palæ der hvor den nuværende G.gade ligger.
Har der i sin tid været et G.gade inden for voldene? (Det må vel i så fald have været enten i Frederiksstaden eller på Frederiksholm.) Jeg er skeptisk – ikke blot fordi jeg ikke mindes nogensinde at have set den omtalt, men også fordi det er vanskeligt at forestille sig en grund til at man i så fald skulle have udskiftet et så velklingende navn med et andet.
Jeg er derfor mest tilbøjelig til at gætte på at der foreligger en forveksling af navne. Forhåbentlig kan sagen opklares. -- Sebastjan 19. feb. 2006 kl. 09:55 (CET)
døde så i 1705 på sit palæ i Gyldenløvesgade i København
Mit bedste bud er at der foreligger er forvanskning af Gyldenløves Palæ = det nuværende Charlottenborg på Kgs. Nytorv. I det mindste giver dette rimelig kronologisk og topografisk mening. -- Sebastjan 19. feb. 2006 kl. 13:25 (CET)
Det må forklares hvordan Gyldenløvesgade er indkommet i teksten. Der må i kilden have stået Gyldenløves Palæ (eller Palais). Benytteren af kilden har været opmærksom på at der i dag ikke findes noget palæ af det navn, men at der findes en Gyldenløvesgade. Han har da troet at have fundet en "fejl" og har villet "rette" den – hvorved han netop har forplumret meningen. Jeg retter nu i artiklen, håbende at de professionelle historikere vil vurdere om mit "kildekritiske" ræsonnement er acceptabelt. -- Sebastjan 20. feb. 2006 kl. 09:10 (CET)
Steffen Linvald, Københavnske gadenavne i fortid og nutid (1967) indeholder (pp. 63-101) en fortegnelse over "gadenavnene i ... byen inden for voldene". Den omfatter mange overraskende, nu glemte navne. Mindre overraskende er det at listen ikke kender nogen "Gyldenløvesgade". -- Sebastjan 23. feb. 2006 kl. 09:15 (CET)