Diskussion:Jonas (profet)

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra Diskussion:Jonas (Bibelen))
Folketro Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Folketro, et forsøg på at koordinere oprettelsen af folketro-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Islam Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Islam, et forsøg på at koordinere oprettelsen af islam-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Bibelen Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Bibelen, et forsøg på at koordinere oprettelsen af bibelrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Sidens navn[rediger kildetekst]

De få andre artikler vi har om Bibelens er meget forskelligt navngivet, mon ikke man skulle prøve at ændre det? Der er denne, så er der profeten Esajas, og endelig er der to med profetens navn og så ordet profet i parentes. Der er selvfølgelig også dem hvor det bare er profetnavnet.

AdamTjørnebjerg (diskussion) 19. sep 2018, 10:08 (CEST)

Det er rigtig fint, at du er gået i gang med forbedring af artikler med relation til GT. Jeg er helt enig i, at det vil være en god idé at strømline navngivningen. Jeg vil mene, at navngivningen med "NN (profet)" må være den rigtige. Dvs. Denne og artiklen om Esajas skal ændres.
Skal det gøres ordentligt, skal alle henvisninger også rettes til. Jeg vil se på sagen. —Arne (Amjaabc) (diskussion) 19. sep 2018, 10:13 (CEST)
Jeg fandt for øvrigt også Habakuk (Bibelen) som jeg tager med i samme runde. —Arne (Amjaabc) (diskussion) 19. sep 2018, 10:27 (CEST)
Når man kommer i gang med at grave, breder opgaven sig: I {{Navboks småprofeter}} optræder næsten alle disse på formen "NN (profet)", så jeg ændrer lidt flere. Noget andet er så, at navngivningen blæser lidt i vinden for nogen af dem. Jeg har fx set Habakuk, Habbakuk og Habakkuk, Sefanias og Zefanias samt Zakarias og Zacharias. Her må den nyeste officielle oversættelse vist konsulteres. —Arne (Amjaabc) (diskussion) 19. sep 2018, 10:42 (CEST)