Diskussion:Karate

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Ærgeligt, den omgang historie om karate er ganske tynd, udetaljeret og ualmindelig overfladisk. Nogen burde bruge lidt tid på at sætte lidt flere ord på emnet. desværre er der nok ikke så mange herhjeme som har et samlet overblik over karates historie, at de kan komme med et kvalificeret bud på en mere indholdsrig tekst. ØV

Mht. til den polak der indførte noget på svensk om Tangsudo, var det måske en ide at indføre det under "Stilarter" F. eks.

Fra Korea kommer Taekwondo (hangul: 태권도; hanja: 跆拳道) og Tang Soo Do (hangul: 당수도; hanja: 唐手道 ), begge med rødder i japansk karate så vel som koreanske traditioner. Leo Laursen 18. apr 2006 kl. 14:02 (CEST)

Svar på nr. 1[rediger kildetekst]

Dette er stadig en artikel under udvikling. Det er svært at forvente den skal kunne være meget større med den forholdsvis korte levetid den har haft. Jeg er selv i gang med at skrive Jiyu kumite afsnittet, men jeg skriver meget lidt af gangen fordi jeg ikke har uendelig tid og koncentrationsevne.

mvh Jonas Høiberg (5. kyu - Wadokai Danmark)

Billedadvarsel[rediger kildetekst]

De følgende billeder er blevet slettet fra Commons eller er blevet indstillet til sletning. Hvis billederne er slettet, skal de fjernes fra artiklen. Deltag eventuelt i diskussionen på Commons. Denne besked blev genereret automatisk af CommonsTicker.

Yann slettede Image:Karate-kumite.jpg: copyvio;

-- CommonsTicker 18. mar 2007 kl. 15:12 (CET)

Fejl i fortælling[rediger kildetekst]

Citat: Desuden for kata, kihon og teknisk kumite indeholder langt de fleste stilarter også frikamp (japansk: 自由組み手 Jiyū kumite)
(Shiai). Frikamp er et udtryk for når to modstandere kæmper improvisativt mod hinanden, bundet af et bestemt regelsæt.

Titlen til dette afsnit er "Frikamp (Jiyu Kumite)".

Det skal lige pointeres at Shiai Kumite bestemt ikke er det samme som Jiyū kumite.

Shiai Kumite

Shiai Kumite er det som udføres til stævner, som er en fraktion af en brøkdel af karate. Shiai Kumite kæmpes ud fra et regelsæt, hvor det ikke er tilladt at angribe modstanderens lemmer og svage led. Dvs. at slag og spark til arme, ben, knæ, albueled, fodled m.m. Man må i Shiai kumite heller ikke holde sin modstander. Hvilket betyder at benlåse, armlåse m.m. heller ikke må anvendes. Det er dog tilladt at tage fat i modstanderen, men man skal øjeblikkeligt give slip igen. Så at hive modstanderen til sig, uden at vedholdes grebet er tilladt. At flytte modstanderens arm er tilladt, så længe grebet ikke vedholdes.
Dette er blot nogle af reglerne.

Jiyū kumite

Betydningen af Jiyū kumite er "fri kamp". Hvilket i sin enkelthed har en betydning. Ingen regler. Man må alt. Det vil sige man må alt fra at verbalt udstille sin modstander til at nedkæmpe dem. Man kan sige at man må alt mellem himmel og jord. I træningssituationer er det dog normal praksis at man ikke fører sine slag og spark igennem (benytter sig af markeringer), da dette kan medføre enorme skader på sin sparringspartner. (Skrev 80.251.197.27 (diskussion • bidrag) 2. jul 2010, 08:35. Husk at signere dine indlæg.)

Udokumenterede udsagn[rediger kildetekst]

Der eksisterer mange myter inden for karateverden, hvorfor det er vigtigt, at udsagnene i artiklen bliver dokumenteret med kilder. Udokumenterede udsagn vil blive slettet. --Kontoreg(Henvendelse) 30. aug 2016, 12:43 (CEST)


Der ønskes navboks for liste over stilarter i stedet for brødtekst. --Kontoreg(Henvendelse) 15. mar 2017, 10:11 (CET)

Diskussionen føres her: https://da.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Landsbybr%C3%B8nden/Brug_af_navbokse_i_stedet_for_artikeltekst --Kontoreg(Henvendelse) 15. mar 2017, 11:52 (CET)