Wikipedia:Landsbybrønden/Brug af navbokse i stedet for artikeltekst

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Brug af navbokse i stedet for artikeltekst[redigér wikikode]

Bruger:Kontoreg har flyttet et afsnit i artiklen karate til en navboks (Special:Diff/8962091). Da jeg genindsatte teksten i artiklen, blev det omgjort af Kontoreg idet han eller hun mente at det er en selvbestaltet regel at navbokse er til navigation og ikke til encyklopædisk indhold. Jeg har den opfattelse at navbokses formål er et give navigationlinks, dvs. links til artikler om beslægtede emner som kan give uddybende information. Jeg mener ikke at de kan eller skal erstatte encyklopædisk indhold i en artikel, og at de ikke skal betragtes som en del af selve artiklen. De er ofte sammenklappede (også på karate), så man kan ikke forvente at indholdet ses, og på nogle Wikipediaer fjernes de helt fra artiklen ved udskrifter (dog ikke på dansk Wikipedia, da vi ikke har oprettet et print-CSS). Hvad mener andre om at fjerne indhold fra artikler og i stedet placere det i en navboks, som det er sket i karate. Mvh. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 15. mar 2017, 10:45 (CET)

Der er intet i vejen for at have et afsnit i artiklen Karate, der beskriver stilarter inden for karate! Til gengæld mener jeg, at det skæmmer artiklen, såfremt der skal opremses 70 forskellige karatestilarter, derfor har jeg oprettet en navnboks, der lister disse stilarter. --Kontoreg(Henvendelse) 15. mar 2017, 11:01 (CET)
Hvorfor slettede du så to gange afsnittet om stilarter? Det opremsede ikke 70 stilarter, men 17. Dertil indeholdt det også 3 andre delafsnit. Mvh. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 15. mar 2017, 11:11 (CET)
Jeg vil foreslå at den beskrivende tekst placeres i artiklen karate, men de opremsede stilarter begrænses til de 6 blå link, + evt. et par røde link. Navnboksen kan så også bruges i disse 6 artikler.--Kjeldjoh (diskussion) 15. mar 2017, 11:30 (CET)
Hvis der skal oprettes et afsnit med "Karatestilarter" i artiklen Karate, kan der så også til en start stå følgende: Der eksisterer mere end 70 forskellige karatestilarter.[1] Nogle stilretninger har tilføjet ordet "ryu" i deres navn, hvilket betyder "skole" på japansk? Er der andre forslag til brødtekst til dette afsnit? --Kontoreg(Henvendelse) 15. mar 2017, 11:41 (CET)
Det er bagvendt når Kontoreg skriver "Hvis der skal oprettes et afsnit med "Karatestilarter" da sådan et afsnit har eksisteret indtil Kontoreg slettede det i dag. Jeg kan godt tilslutte mig Kjeldjohs forslag herover. Mvh. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 15. mar 2017, 11:51 (CET)
Godt så, der er blevet oprettet et afsnit under navnet "Karatestilarter" med brødteksten "Der eksisterer mere end 70 forskellige karatestilarter.[1] Nogle stilretninger har tilføjet ordet "ryu" i deres navn, hvilket betyder "skole" på japansk." Hvis der skal tilføjes yderligere brødteks, er man mere end velkommen til at bidrage med dette. --Kontoreg(Henvendelse) 15. mar 2017, 11:58 (CET)