Diskussion:Mexicanske revolution

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Artiklen Mexicanske revolution er blevet udpeget som lovende artikel. Det vil sige at den vurderes klar til at blive forbedret til en god artikel. Hvis du kan opdatere eller forbedre den, så gør det gerne, men diskuter gerne større ændringer her først.
Artiklen Mexicanske revolution har været vist på Wikipedias forside som ugens artikel i uge 25, 2022.

Huskeliste for Mexicanske revolution: rediger · historik · overvåg · opdater

Senest gennemgået den 6. marts 2018 (6 år og 60 dage siden). Artiklen er listet i kvalitetsmærkede artikler til eftersyn.

Mexico Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Mexico, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Mexico-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Lovende artikel LA Denne artikel er blevet vurderet til Klasse LA på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Lovende artikel LA Denne artikel er blevet vurderet til Klasse LA på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Militær Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Militær, et forsøg på at koordinere oprettelsen af militærrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Lovende artikel LA Denne artikel er blevet vurderet til Klasse LA på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Praktisk og indholdsmæssigt forslag[rediger kildetekst]

Da vi pga. artiklens deltagelse i julequizzen er flere, der arbejder på (primært at oversætte fra engelsk) udbygning af artiklen, sker det at en af os "kommer for sent" med en tilføjelse, hvilket er en "spildtid", der kan ramme alle. Derfor foreslår jeg, at vi alle angiver en "noinclude" når vi er i gang med et afsnit. Så spilder ingen af os tiden - og der er jo masser at tilføje endnu.

Vedrørende indholdet er jeg ikke imponeret over det engelske forlæg. Der er en del spring i kronologien, som fører til gentagelser og alternative formuleringer af passager, der allerede tidligere har været beskrevet. Desuden er fremstillingsformen i mange tilfælde ikke specielt encyklopædisk, fx når centrale aktørers "tankesæt" refereres, uden at det er noget, disse aktører direkte har udtrykt. (Selv har jeg knoklet med afsnittet om de revolutionære grupperingers "ønsker" om fx "hæder" eller "vigtige poster", som vel mere er et referat af biografiernes forestillinger om disse holdninger end henvisning til, hvad disse personer faktisk har udtalt. Desuden er der en del eksempler på, at kun den ene part i en konfliktsituation bliver refereret. Alt i alt synes jeg, at oversættelsen blot er en (naturligvis væsentlig) side af sagen, men det er nødvendigt at forholde sig kritisk til den tekst, vi oversætter, fordi den i en række tilfælde er "POV".--Ramloser (diskussion) 12. dec 2017, 15:13 (CET)

Er det en fejl, at andre korrigerer artiklen? Jeg ser først denne side efter kort tids redigering, der let kan fjernes, hvis de tidligere rettelser er en kladde. God jul til alle her tre år efter 2017!188.179.123.130 30. nov 2020, 23:36 (CET)

Grønt lys[rediger kildetekst]

Jeg venter med at rette mere, til jeg har fået grønt lys til korrektionerne188.179.123.130 1. dec 2020, 16:27 (CET).