Diskussion:Microsoft Windows XP

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Microsoft Windows logo Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Microsoft Windows, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Windowsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Operativsystem?[rediger kildetekst]

Er der tale om et selvstændigt operativsystem? Er det ikke bare et markedsføringsnavn for nyere versioner af Windows NT? --Madglad (diskussion) 4. aug 2013, 07:06 (CEST)

Nu er der vel strengt taget stort set ingen selvstændige operativsystemer, hvis vi ser på de mest udbredte - de bygger allesammen på (dele af) tidligere systemer. Tilsvarende her. --Palnatoke (diskussion) 4. aug 2013, 07:21 (CEST)
Jeg tror vi er enige. Hvis vi sammenligner med "Linux" ved alle at der er tale om en mere eller mere ens kerne. hvor GNU er første lag og en grafisk brugergrænseflade er det næste lag. Kaldet distributioner. Derfor vil det være misvisende at kalde de forskellige Linux-distributioner for forskellige operativsystemer. Det samme må gælde for Windows NT. --Madglad (diskussion) 4. aug 2013, 12:00 (CEST)
Det kunne man mene - markedsføringsguderne er vist ikke enige. --Palnatoke (diskussion) 4. aug 2013, 12:33 (CEST)
Windows XP er bygget på Windows NT's kerne og arkitektur. Windows XP er den anden mest populære version af Windows. Windows 2000, Windows XP, Windows Server 2003, Windows Vista, Windows Server 2008, Windows 7, Windows Server 2008 R2, Windows 8 og Windows Server 2012 er alle medlemmer af Windows NT familien, selv om de ikke er mærkevarer bruge navnet "Windows NT". Mvh --Søren1997 (diskussion // Projekter // bidrag) 4. aug 2013, 13:11 (CEST)
Kunne man ikke omskrive artiklen, så det blev klart, at der er tale om et nyt "brand", ikke et nyt operativsystem? --Madglad (diskussion) 4. aug 2013, 15:49 (CEST)
Nok ikke. Det er et operativsystem. --Palnatoke (diskussion) 6. aug 2013, 18:53 (CEST)
Ja, Palnatoke, men en bestemt variant af et bestemt OS. Ikke et decideret selvstændigt OS. Derfor burde Søren også holde sig for god til at rulle ændringer tilbage, som der mere eller mindre er konsensus om her på diskussionen, det mindste Søren kunne have gjort var at lægge en argumentation for sit skridt. Men jeg vil da foreslå Søren at læse lidt Tanenbaum [[1]], han regnes for en af de bedste professorer indenfor OS-teknologi. --Madglad (diskussion) 6. aug 2013, 22:14 (CEST)
Jeg kender udmærket de tekniske argumenter for at det "bare er en slags NT", det ændrer ikke på at XP er almindeligt kendt som et operativsystem. Det er nok også derfor artiklerne på engelsk, tysk og fransk omtaler det som sådan. --Palnatoke (diskussion) 6. aug 2013, 22:23 (CEST)
Jeg kender også de tekniske argumenter. Microsoft siger selv at Windows XP er et operativsystem. Flere internetsider omtaler det også såden, blandt andet denne og denne. Windows 2000, XP, Vista, 7 og 8 er alle selvstændige styresystemer. Ingen grund til at ændre noget i artiklen. Vh --Søren1997 (diskussion // Projekter // bidrag) 6. aug 2013, 23:16 (CEST)
Hele vinklen med om noget er et "selvstændigt operativsystem" bør nok formidles i artiklen Styresystem. Dén artikel kunne man i øvrigt overveje at flytte til Operativsystem, men det er en anden diskussion. --Palnatoke (diskussion) 7. aug 2013, 05:56 (CEST)