Diskussion:Panserslaget ved Kursk

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
2. Verdenskrig Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt 2. Verdenskrig, et forsøg på at koordinere oprettelsen af 2. verdenskrig-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Militær Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Militær, et forsøg på at koordinere oprettelsen af militærrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Håber du kan bruge lidt af mit bidrag mvh Jone 2. mar 2004 kl. 13:13 (CET)

Enig - mener dog at det var slaget ved Stalingrad, der vendte krigens gang et halvt år tidligere. Tyskernes planer minder en om Slaget ved Ardennerne, kaster alle reserver ind i noget der er dømt til at mislykkes på forhånd?

Har der ikke været nogen i den tyske genralstab, som har modarbejdet tyskerene. For det første så har angrebet sikkert været planlagt, så at det ikke blev udsendt nogen radio meddelser om det. Så der har ikke været noget at afkode. Derfor uden var det først senere at Engænderne havde brudt den tyske kode.

--Haabet 2. mar 2004 kl. 15:50 (CET)


Hej

Såvidt jeg husker var der også en gruppe i den tyske generalstab rote kapelle som leverede oplysninger til Sovjet. Der var også en Sovjjetisk spionagering i Schweiz som var indblandet. Enigmakoden var brudt allerede i 1940.

Refereret fra hukommelsen mvh Jone 2. mar 2004 kl. 16:34 (CET)

Jeg chekkede den tyske wikipedia side.Man er ikke engang idag sikker på hvem der "stak" de tyske angrebsplaner.Muligvis kom de dog til moskva via schweiz.Der er stor forskel på hvad tyskerne ser som perioden for zitadelle og hvad danskerne ser som det så vidt jeg kan se,og der er også stor forskel på tabstallene.Den tyske artikel ser ellers meget sober og ok ud,for dem der kan sproget. (Skrev 195.249.55.122 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

POV med STORE BOGSTAVER[rediger kildetekst]

Hvis man læser den danske artikel, og sammenligner med den engelsk, fremstår den danske som hjemmestrikket POV, lavet af en person, der har læst én bog "Das Deutsche Reich und der Zweite Weltkrieg bd. 8". Jeg har ikke læst bogen, men hvis den danske artikel sammenlignes med dette afsnit fremstår "Panserslaget ved Kursk" som direkte diletantisk. Jeg mener vi bliver nødt til at få skrevet hele artiklen om. mvh Per (PerV) (diskussion) 17. sep 2013, 10:14 (CEST)

til PerV: et forslag: hvis du ikke selv vil, kan du eventuelt foreslå Nis Hoff at oversætte den engelske artikel. Nis Hoff har gjort det til lidt af en specialitet at oversætte de engelsksprogede artikler om 2. verdenskrig til dansk. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 17. sep 2013, 10:19 (CEST)