Diskussion:Selvforsvar

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

212.130.85.75 27. sep 2016, 00:56 (CEST) Jeg foreslår - eftersom denne side omhandler selvforsvar og nødværge - at bruge lovens definition af vold i stedet for arbejdstilsynets. Alternativt kunne man bruge Den Danske Ordbogs, eller slet og ret fjerne "hvad er vold?" segmentet.

Jeg kan tiltræde definitionen på vold, hvor der anføres behørig kildehenvisning til lovgivning. Vedrørende titlen på artiklen mener jeg, at vi fortsat skal beholde titlen "Selvforsvar". --Kontoreg(Henvendelse) 29. sep 2016, 20:43 (CEST)
Jeg kan ikke se at det har nogen betydning for selvforsvar hvordan det danske Arbejdstilsyn definerer vold. Selvforsvar er jo, ifølge artiklen, "fysisk [forsvar] mod overfald". Så ville det være mere relevant hvad der udgør overfald. Med andre ord: Slet det irrelevante afsnit om vold, og evt. erstat det med en forklaring af hvad der menes med overfald i relation til selvforsvar. Mvh. Kartebolle (diskussion) 29. sep 2016, 20:52 (CEST)
Selvforsvar er afledet af vold i form af overfald, derfor mener jeg, at begrebet vold er relevant i denne sammenhæng og på denne baggrund bør nævnes og defineres i artiklen. Jeg tilslutter mig, at Arbejdstilsynets definition ikke kan anvendes i dene sammenhæng. --Kontoreg(Henvendelse) 5. okt 2016, 10:54 (CEST)