Diskussion:Storaarhus

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Aarhus Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Aarhus, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Aarhus-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Defintion og afgrænsning[rediger kildetekst]

Stor Århus omfatter det meste af den østlige del af region midtjylland fra randers i nord til horsens i syd og silkeborg i vest

Jeg tvivler stærkt på, at den definition holder. På Århus Kommunes hjemmeside gengives et kort over Storårhus, der viser et væsentligt mindre område: http://www.aarhuskommune.dk/portal/erhverv/kort_og_tal/bykort_fotos/kort_over_storaarhus . Det virker også mere logisk, at Storårhus skulle være en pendant til Hovedstadsområdet, altså omfatte det område med sammenhængende bebyggelse, der spreder sig fra selve Århus by. Hvordan det landlige områder mellem Skejby og Randers skulle kunne være en del af Storårhus har jeg svært ved at se. --Heelgrasper 8. jun 2007, 18:57 (CEST)

Storårhus er måske snarere en pendant til Storkøbenhavn end til Hovedstadsområdet... Artiklens definition lyder nok nærmest som en pendant til Hovedstadsområdet, men jeg ved ikke lige, hvad man så skulle kalde dette område. --Palnatoke 8. jun 2007, 19:44 (CEST)
Der skal ihvertfald påføres en kilde, der bekræfter den afgrænsning. At området skulle være af sådan en størrelse anser jeg som tvivlsomt. --|EPO| 9. jun 2007, 12:06 (CEST)



(redigeringskonflikt)

Et Storårhus i den størrelsesorden er ikke noget jeg har hørt om fra officiel side, og artiklen må, hvis der ikke skaffes kilder, betragtes som et diskussionsoplæg, der ikke hører hjemme her. -- Nico 9. jun 2007, 12:12 (CEST)
Jeg har flyttet lidt rundt på indholdet. Hele afsnittet om "Fremtidsvisioner" må siges ikke at have noget med det tidligere Storårhus at gøre. --Madglad (diskussion) 17. jun 2016, 07:43 (CEST)

Staves med å[rediger kildetekst]

Hvis det er et begreb, der er afskaffet før genindførelsen af aa, skal det staves med å. --Madglad (diskussion) 17. jun 2016, 07:43 (CEST)

Sjovt, storaarhus anvendes ellers i daglig tale af både kommunen og dagspresse. Her er eksempelvis en artikkel fra i år på Aarhus kommunes hjemmeside: http://www.aarhus.dk/da/politik/politikker-og-planer/trafik-og-infrastruktur/letbane.aspx

Ved ikke hvor i har fået den ide om at det er afskaffet fra. --Borg punk (diskussion) 10. aug 2016, 20:05 (CEST)

Vel ved at læse artiklen. Men det fremgår at der er tale om både et historisk begreb og en fremtidsvision. Så i virkeligheden er der vel tale om et navn, der bruges om to næsten ens koncepter fra to perioder. --Madglad (diskussion) 10. aug 2016, 21:16 (CEST)
Det er bare dagligt et udtryk der benyttes af kommunen, foreninger, uddannelsesinstitutioner og hvis du eksempelvis søger på storaarhus på kommunens hjemmeside eller på JP Aarhus (Jyllands postens Aarhus tillæg) og Aarhus Stiftstidende, vil du se at det benyttes i daglig tale af pressen, ikke om en vision men som byen er nu (eller for 10 år siden for dne sags skyld) - At der sideløbende er planer/spekulationer om at UDVIDE Storaarhus og at lade det omfatte et endnu større område er så noget andet, men at det er afskaffet er ganske enkelt faktuelt forkert.

--Borg punk (diskussion) 11. aug 2016, 20:30 (CEST)