Diskussion:Tilstrækkelig varietet

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Filosofi Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Filosofi, et forsøg på at koordinere oprettelsen af filosofi-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
B Denne artikel er blevet vurderet til Klasse B på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.


Medic: Jeg er ny i det her game. Kan du gi' mig nogle fif vedrørende formatering af artiklen? Camus-it 16. feb 2010, 04:15 (CET)

Gerne. Allerførst vil jeg henvise til din egen diskussionsside, hvor CarinaT har givet dig en velkomst-boks, der dækker det mest grundlæggende; måske vil "Snydeskemaet" også være et godt sted at starte... eller måske du ku' kigge på Guiden for nybegyndere? Er der yderligere spørgsmål er du velkommen til at spørge både mig og andre - jeg vil foreslå at debatten fremover kommer til at foregå på en af vores brugerdiskussionssider, hvad enten det bliver din egen, min, eller en du finder en helt anden wikipedianer at tale med. Se evt. også Mentorordningen. Håber dette hjælper lidt - ellers spørger du bare igen. Mvh. --Medic (Lindblad) 16. feb 2010, 06:14 (CET)

Medic har været så venlig at gennemgå min artikel med henblik på at formatere den bedre - og det er den blevet - tak for det! Jeg kan se, at det er vigtigt at tilknytte hyperlinks til alle begreber, der har selvstændige artikler i Wikipedia. Men også til begreber, der ikke har selvstændige artikler. Sidstnævnte må være, fordi begrebet burde have en selvstændig artikel? Jeg tror, jeg har læst de fleste af vejledningerne vedr. redigering igennem, men jeg har ikke fundet en beskrivelse, der præcist omhandler dette - eller også har jeg misset den. Måske skal det stå lidt tydeligere i vejledningerne?Camus-it 17. feb 2010, 13:52 (CET)

Medic: På tysk og engelsk finder man "Tilstrækkelig varietet" under "Varitet". På dansk findes en artikel med navnet "Varietet", som omhandler botanik. Kan man i denne artikel indlægge et "skiftespor" til "Tilstrækkelig varietet", så man også får kybernetikkens begreb "varietet" med? Camus-it 17. feb 2010, 14:57 (CET)

Ad wiki-links:Om der skal eller ikke skal linkes til en artikel er for så vidt et tolkningsspørgsmål - jeg er ikke bevidst om at der findes en formuleret politik på området. Jeg har valgt at indsætte de links, jeg har, dels ud fra artikler, jeg ved eksisterer, og dels ud fra artikler, jeg har en forventning om vil blive oprettet en dag, ganske som du selv foreslår. Min tanke bag om der skal linkes eller ej er som regel, at et givet wiki-link skal kunne bidrage til forståelsen af teksten; jeg forestiller mig gerne hvordan teksten ville være at læse, hvis min viden om emnet, konteksten eller sproget (dansk, i dette tilfælde) er begrænset. Som jeg ser det er hele forcen ved Wiki at information kan findes let og smertefrit (uden besværlige søgninger) fordi relevante henvisninger allerede findes direkte i teksten. Ad enslydende artikler: Jeg har indføjet en flertydig-skabelon i hver artikel; det burde løse problemet. Ad ikke-noget-specielt: denne debat begynder at tendere væk fra artiklens emne. Må jeg foreslå at emner som procedurer og Wikipedias mekanik fremover føres f.eks. på de brugerdiskussionssider, jeg har foreslået herover? Mvh. --Medic (Lindblad) 17. feb 2010, 16:31 (CET)

Medic: Tak for svaret. Dog er jeg ikke enig i, at skal en flertydigheds-skabelon på nærværende artikel, fordi opslagsordet "Tilstrækkelig varietet" er entydigt. Opslagsordet "varietet" er derimod flertydigt, da det både findes inden for botanik og kybernetik. Jeg har tilladt mig at fjerne denne skabelon.Camus-it 17. feb 2010, 16:56 (CET)

Wikipedia-afsnit[rediger kildetekst]

I stort set alle artikler må det betragtes som en uting at benytte Wikipedia som eksempel. Således også her. --Palnatoke (diskussion) 30. jun 2013, 22:11 (CEST)