Frederik Vilhelm Steen Danneskiold-Samsøe

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Fr. Vilh. Steen Danneskiold-Samsøe

Frederik Vilhelm Steen greve Danneskiold-Samsøe (16. september 18377. eller 8. december 1895) var en dansk politiker, bror til Christian Conrad Sophus Danneskiold-Samsøe.

Han var søn af grev Sophus Danneskiold-Samsøe. Efter at grev Danneskiold-Samsøe i 1856 havde taget artium og derefter Anden Eksamen, blev han i 1863 ejer af gården Ulriksholm i Odense Amt. I årene 1875-78 havde han sæde i Landstinget som en af 6. kredses repræsentanter, og i 1882 modtog han derefter kongelig udnævnelse som landstingsmand. Grev Danneskiold-Samsøe, der var hofjægermester og Ridder af Dannebrog, indgik i 1863 ægteskab med Eugenie Frederikke Charlotte Clara Komtesse Holstein (f. 1841), datter af Christian Edzard Moritz greve Holstein-Ledreborg. Han døde 7.-8. december 1895.

Se også[redigér | redigér wikikode]


Denne artikel bygger hovedsagelig på biografi(er) i 1. udgave af Dansk Biografisk Leksikon, Udgivet af C.F. Bricka, Gyldendal (1887–1905).
Du kan hjælpe Wikipedia ved at ajourføre sproget og indholdet af denne artikel.

Hvis den oprindelige kildetekst er blevet erstattet af anden tekst eller redigeret således, at den er på nutidssprog og er wikificeret, bedes skabelonen venligst erstattet med et dybt link til DBL som kilde, og indsættelse af [[Kategori:Artikler fra 1. udgave af Dansk biografisk leksikon]] i stedet for DBL-skabelonen.