Gameplay

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Vg icon.svg
En del af serien om:
Computerspil
v · d · r
Disambig bordered fade.svg For alternative betydninger, se Gameplay (magasin).

Gameplay er essentielt en betegnelse for hvordan spilleren via interaktion gennemfører udfordringerne i et computerspil. Termen er før beskrevet som "det spilleren gør". Gameplay er ofte en betydningsfuld faktor i en anmelders vurdering, af et spils underholdsningsværdi og levetid.

Gameplays varierer mellem spil, hvor nogle titler benytter meget simple koncepter, kan andre kombinere flere former for tidligere kendte gameplays, sammen til et komplekst hele. Pacman benytter eksempelvis et relativt simpelt spilkoncept, mens en titel som WarCraft III kombinerer flere genre, RTS og RPG.

Tool-assisted speedrun (forkortet TAS) er en hurtig gennemgang af et spil ved hjælp fra en emulator og funktioner, der er utilgængelige for almindelige spillere, herunder slow motion eller frame-by-frame. På denne måde kan f.eks. udviklere på en hurtigere måde afprøve spillet og dets gameplay.

computerspil Stub
Denne computerspilsrelaterede artikel er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.